Választás

2018.04.09. 12:04

Mindkét mandátumot a Fidesz-KDNP nyerte Nógrád megyében

Vasárnap éjszakára kiderültek a választás részeredményei. Megyénkben a jelenlegi adatok alapján elmondható, hogy nagy Fidesz-KDNP győzelmek születtek.

Nem sokkal éjfél előtt kihirdették a szavazás első részeredményeit. Már ekkor jól látható volt, hogy az egyes választókerületben dr. Becsó Károlynak (Fidesz-KDNP), a kettesben pedig Balla Mihálynak (Fidesz-KDNP) szavaztak bizalmat a választók. Ma reggelre, 99 százalék feletti feldolgozottságnál már biztosan állíthatjuk, ők nyerték a mandátumokat.

A salgótarjáni választókerületben 99,18%-os feldolgozottságnál látható, hogy Dr. Becsó Károly elnyerte a szavazatok 48,09%-át, amely 23 758 szavazatot jelent, tehát biztos a győzelme. A Jobbik képviselőjelöltje ebben a körzetben Cseresznyés István, aki a voksok 21,66%-át kapta, ez 10 702 szavazat. Az LMP jelöltje Dömsödi Gábor mellett 7927 fő döntött, ez 16, 04%.

Dr. Becsó Károly az este folyamán így fogalmazott győzelméről:

-Óriási megtiszteltetésnek tartom, hogy ennyi választó szavazott nekem bizalmat, hálás vagyok azért, hogy a megkezdett munkát folytatni tudom.

Balassagyarmaton szintén a Fidesz-KDNP jelöltje Balla Mihály tudhatja magáénak a győzelmet. A voksok feldolgozottsága jelenleg 99, 27%, amely 28 663 szavazatot jelent. Ezeknek 55, 02%-át kapta Balla Mihály. Utána következik Dobrocsi Lénárd a Jobbik színeiben 26,77%-al, azaz 13 899 szavazattal. harmadik helyen áll Csukáné Szerémy Andrea az MSZP-Párbeszéd politikusa, aki 6388 voksot tudhat eddig magának.

Balla Mihály az eredmények nyilvánosság elé hozatala után elmondta:

-Az elmúlt években éreztem, hogy mindig bizalommal fordulnak felém az emberek és a kampányban is azt láttam, hogy mindenkinek fontos a megkezdett munka továbbvitele. Vannak problémák, amiket még orvosolni kell. A mostani eredményekből látszik az összefogás ereje. Szeretném megköszönni a választóknak, hogy ismét bizalmat szavaztak nekem.

 

Részletes választási eredmények ITT érhetők el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!