Pozitív érzések

2018.12.10. 17:30

Meseszép dekorációkat készít a tari édesanya

Minden egyes dekorációt szeretettel és pozitív érzésekkel tölt meg a tari származású Ágasvári Henrietta, aki hosszú évek óta készít egyedi tárgyakat.

Tóth-Nagy Orsolya

Henrietta amellett, hogy csodás dekorációkat készít, az emberekkel való foglalkozást, a gyógyítást is valódi hivatásként éli meg

Forrás: Nógrád Megyei Hírlap

Fotó: Ladóczki Balázs

Különleges díszekkel varázsolja szebbé az otthonokat a tari édesanya, aki már gyerekkorában is szívesen készített dekorációkat.

Évszakra szabva

Manapság egyre többen kedvelik a saját készítésű díszeket, így sokan inkább dekorkészítőkhöz fordulnak és nem a boltban vásárolják meg a tárgyakat, hiszen akkor saját ízlésüknek megfelelően, egyénre szabva kapják meg a dekorációt. – Minden évszakban más és más a trend, de szívesen adják ajándékként is szeretteiknek az emberek. Többnyire karácsonyra, babaváróra, esküvőre és születésnapokra lepik meg egymást a rokonok és barátok – árulta el Ágasvári Henrietta, aki szerint sokszor több örömet nyújthat egy ilyen ajándék, mint azt gondolnák.

– Egészen kicsi voltam, amikor elkezdődött ez a szerelem. Különféle díszeket csináltunk a családommal, de az ajándékok között is volt mindig olyan, amely kézzel készült – emlékszik vissza Ágasvári Henrietta, aki eleinte csupán hobbiként kezdett ehhez a tevékenységhez. Mostanra több technikával is dolgozik és készít egyebek mellett asztali díszeket, kopogtatókat, ajándékdobozokat, szalvétatartókat és akriltárgyakat, amelyek mindegyike egyedi.

Henrietta egyébként közel húsz éve a pásztói kórházban dolgozik fizikoterápiás szakasszisztensként, ami szintén fontos szerepet tölt be az életében, hiszen az emberekkel való foglalkozást és a gyógyítást valódi hivatásnak tartja. Munkája mellett azonban mindig szorít időt a kreatív dekorációk megvalósítására.

– Feltölt ez a tevékenység, és a sok pozitív visszajelzés is, amelyeket szavakba sem lehet önteni. Amikor valaki felkér egy dísz elkészítésére, azt megtiszteltetésnek veszem, hiszen bizalmát fejezi ki felém. Azt, hogy ki milyen kéréssel fordul hozzám változó, ugyanis mindenki mást szeret – mesélte a dekorkészítő, aki munkája során mindig igyekszik pozitív töltetet vinni egy-egy adott tárgyba. Az őt körülvevő világ pedig mindig inspirálja.

Henrietta amellett, hogy csodás dekorációkat készít, az emberekkel való foglalkozást, a gyógyítást is valódi hivatásként éli meg
Fotó: Ladóczki Balázs / Nógrád Megyei Hírlap

Mint mondta, amikor alapanyagokat vásárol egy ajándékhoz, az elindít benne egy folyamatot. Ekkor alakul ki benne, hogy mit is fog megvalósítani. Természetesen nagy hangsúlyt fektet az ízlésvilágra is, hiszen fontos, hogy a dolgok illeszkedjenek egymáshoz.

– Szerettem volna édesanyám emléke előtt is tisztelegni, így a Lencsi dekor nevet választottam. Amikor gyermek voltam sok saját készítésű ajándékot készítettünk közösen. Azt is lehet mondani, hogy anyukámtól örököltem ezt a fajta kreativitásomat – mondta Ágasvári Henrietta.

Terveivel kapcsolatban elárulta, hogy szeretne fejlődni és természetesen továbbra is követi az aktuális trendeket. Hozzátette: rengeteg ötlete van, de sajnos az időhiány sokszor megakadályozza őt egy-egy dísz elkészítésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!