keresztelés

2019.05.09. 07:00

Mesés nevet kapott az új őrhalmi gólyapár

Báró, az ország legismertebb gólyája, aki az őrhalmi iskola kéményén alakította ki rezidenciáját, idén tavasszal nem tért vissza…

Sziládi Krisztina

A község egésze azon iparkodott, hogy nevet kapjon az újdonsült gólyapár

Forrás: N.M.H.

Fotó: Torjay Attila

Fészke egy ideig üres volt, ám hamarosan egy másik gólyacsalád foglalta el, a falu lakóinak nagy örömére, és hozzá is láttak a családalapításhoz. Egy dolog azonban hiányzott még a képből, valami, ami nélkül senki nem válhat egy közösség teljes jogú tagjává: a névadás. Hiszen a név nem csak azonosításra szolgál, hanem szimbólum is, szorosan összefügg viselőjével.

A község egésze azon iparkodott, hogy nevet kapjon az újdonsült gólyapár
Fotó: Torjay Attila / N.M.H.

Az Északi gólyahír elnevezésű projekt csapata névadó szavazást kezdeményezett, amely sokak fantáziáját igencsak megmozgatta.

Közel 40 javaslat érkezett, akadtak köztük viccesek és romantikusak, ötletesek és kevésbé azok is. Egy háromtagú zsűri, melyben a helyi lakosok kiemelt szerephez jutottak, kiválasztotta a beérkezett ötletek közül azt a kettőt, amit végül szavazásra bocsátottak. Végül az összesen beérkezett 601 szavazatból 472-en választották az Ipoly és Tündér neveket, melyek szűkebb hazánk kedves folyóját, s Mikszáth Tündérországát idézik fel képzeletünkben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!