pályaválasztás

2019.04.05. 17:13

Megyeszerte változatos programokat ígér a Szakmák Éjszakája (fotók)

Megyeszerte változatos programokkal várják az oktatási intézmények a pályaválasztás előtt álló diákokat április 12-én, pénteken a Szakmák Éjszakáján.

V. E.

A szervezők pénteken több helyszínen – így Bátonyterenyén is – sajtótájékoztatót tartottak.

Nagy-Majdon József polgármester a Salgótarjáni Szakképzési Centrum (SSzC) Fáy András Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában elmondta: a szakképzésben folyamatos megújulásra van szükség, ugyanis a szakmával rendelkezők Magyarországon is jobban kereshetnek diplomás társaik egy részénél. Ennek ellenére országszerte nagy a szakemberhiány.

Gembiczki Ferenc, az SSzC főigazgatója kiemelte: idén negyedik alkalommal rendezik meg a szakmák éjszakáját, amelynek fő célja a szakképzés és a szakmák új formában történő bemutatása. A rendezvényre az első alkalommal még ezernél kevesebb, de tavaly már ezerkétszáznál is több diák regisztrált.

Baranyi Zoltán, az SSzC főigazgató-helyettese pozíciójából fakadóan is tapasztalja a szakemberhiány problémáját, ezért úgy véli: sokat kell még tenniük a fiatalok szakmák felé irányításáért.

Dániel László, a bátonyterenyei szakközépiskola igazgatója elmondta: az intézményt választó diákoknak olyan továbbtanulási lehetőségeket kínálnak, amelyekkel a társadalomban és a cégeknél is megállhatják a helyüket. Az iskola múltja és jövője szempontjából is fontos, hogy a szakmák éjszakáján bemutathassák az intézmény nyújtotta gyakorlati lehetőségeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!