vállalkozások

2019.03.06. 08:49

Megyénkben nem szívesen költenek informatikai beruházásokra

A Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Modern Vállalkozások Programja keretein belül a napokban ismét megrendezte a digitális kis- és középvállalkozások napját.

V. E.

Hajdara Gábor infokommunikációs tanácsadó

Forrás: N.M.H.

Fotó: Hüvösi Csaba

A téma ez alkalommal az építőipar digitális átalakulása volt.

Hajdara Gábor, a megyei iparkamara infokommunikációs tanácsadója elmondta: egész Magyarországra, de megyénkre különösen jellemző, hogy a cégek nem szívesen költenek informatikai beruházásokra.

Hajdara Gábor infokommunikációs tanácsadó
Fotó: Hüvösi Csaba / N.M.H.

– Az ügyfélkapcsolati rendszerek alkalmazása terén az uniós tagállamok között hazánk az utolsó helyen áll. Ahhoz, hogy egy vállalkozás új vevőkört tudjon kiépíteni, folyamatosan követnie kell a trendeket. A tanácsadók iránymutatást tudnak adni a cégeknek abban, hogy azoknak milyen szolgáltatást célszerű igénybe venniük a hatékonyság növelésének érdekében – mondta Hajdara Gábor.

A nap további előadói választ adtak például arra is, hogy milyen irányba tart az építőipari szakma, vagy milyen lehetőségeik vannak a technológiai újítások és források kiaknázására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!