útfelújítás

2019.03.10. 09:03

Megújult a Kisbágyon-Palotás összekötő út

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el.

G. K.

A program egyik elemeként Nógrád megyében a Kisbágyon–Palotás összekötő út több mint 1 kilométeren teljeskörűen újult meg. A beruházás nettó 72 millió forintból valósult meg.

A Kisbágyon–Palotás összekötő út érintett szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező a burkolat profilmarása és bitumenemulziós felületkezelése után 2,5–5 centiméter vastag kiegyenlítő réteget és 4,5 centi vastag aszfalt kopóréteget épített be. Az útcsatlakozások is új burkolati réteget kaptak.

A meglévő 5,5 méter szélességű burkolat felújításával párhuzamosan az árkokat kitisztították és a padkát zúzottkővel stabilizálták. Egyszerűsített településkaput alakítottak ki a Palotás településnév-táblánál és a buszperon is megújult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában