vádőkereszt

2019.08.02. 19:42

Megnyitották a hatodik Palóc Világtalálkozót Bárnában

A település védőkeresztjének felavatásával megkezdődött a hatodik Palóc Világtalálkozó.

V. E.

Fotó: Balazs Ladoczki

Kovács László, a Tar Lőrinc Baráti Kör elnöke elmondta: a rendezvény lehetőséget biztosít a tudás és az ismeretek gyarapítására, egymással való megosztására.

Oravecz Roland, Bárna polgármestere kifejtette: a helyiek eddig minden világtalálkozón részt vettek és őrizték a remény lángját, hogy talán egyszer ez a település válhat e rendezvény házigazdájává. Ahogy fogalmazott: most eljött az idő. A polgármester részletezte továbbá a keresztény vallás jelentőségét a bárnaiak életében, illetve kiemelte: a kereszt a község összetartozását is jelképezi.

A továbbiakban Skuczi Nándor, a Nógrád megyei közgyűlés elnöke és Becsó Zsolt országgyűlési képviselő méltatta a települést, illetve az összetartozás és hit erejének fontosságára hívta fel a figyelmet. Az ünnepi műsor zárásaként Bieber József, a község plébánosa emlékeztette az egybegyűlteket a kereszt szimbólum jelentőségére, majd megáldotta a falu védőkeresztjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában