Ez az ő hetük!

2018.11.20. 11:58

Megannyi program várható Salgótarjánban a gyermekek jogaiért

Megkezdődött Salgótarjánban a gyermekek jogainak hete.

Veres Edina

Elgondolkodhatnak a gyermekek jogainak hetén Fotó: H. M.

Ezt a rendezvénysorozatot azóta tartják meg a megyeszékhelyen, amióta az csatlakozott a francia parlament felhívásához, amely ünnepnappá nyilvánította november 20-át, amikor is az ENSZ elfogadta a gyermekjogi egyezményt.

Sőrés Judit ifjúságsegítő, a Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. munkatársa elmondta: a gyermekjogi hét lényege, hogy hétfőtől péntekig olyan programokat szerveznek, amelyek témái az általános, vagy a középiskolák diákjainak ­szólnak.

Elgondolkodhatnak a gyermekek jogainak hetén Fotó: H. M.

Hétfőn az általános és középiskolák által delegált négyfős csoportok több városi vezetővel beszélhettek problémáikról.

A hét további programja között szerepel még például a középiskolások számára egy érzelmi intelligencia fejlesztését bemutató előadás. A művészet iránt érdeklődő fiatalok megismerhetik a salgótarjáni Demo­Lab kreatív műhely munkásságát.

Sőrés Judit kitért arra is, hogy a tanulók továbbá részt vehetnek egy középiskolai vetélkedőn, tudományos kísérleteket csodálhatnak meg és próbálhatnak ki, tesztelhetik az álhírekben való jártasságukat, valamint új tanulási módszereket ismerhetnek meg a pénteken megrendezendő diákkonferencián.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!