Világörökség

2018.09.01. 13:49

Másfél milliárd forintból fejleszthet Hollókő önkormányzata

Másfél milliárd forintot kapott a világörökségek fejlesztésére elkülönített központi pénzből Hollókő ­önkormányzata.

Sz.F.

Fotó: Hüvösi Csaba/NMH

Szabó Csaba polgármester elmondta: az elnyert támogatásból építették meg a hatvan férőhelyes új parkolót, amelyre régóta nagy szüksége volt a községnek, hiszen egy-egy rendezvényre több száz autó érkezik a világörökség színhelyére. A látogatóház mellett a gasztroház épületén is teljes felújítást végeznek. Utóbbiban főzőiskolát is kialakítanak: hat pult áll majd a vendégek rendelkezésére, akik saját kezűleg elkészíthetik az ­ételeket.

A közelmúltban átadták a konferenciaház melletti területet a kivitelezőnek. Az ingatlanon negyvenmillió forintos beruházásnak köszönhetően piactér épül. A tervek szerint a létesítményt a világörökségi település védőszentje, Szent Mihály napján adják át a nagyközönségnek.

Szabó Csaba, Hollókő polgármestere mindezek mellett elmondta, hogy hetvenöt százalékos belügyminisztériumi támogatással elkészült a Hóvirág utca úttestének a teljes felújítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában