premier

2019.12.04. 09:51

Már a januári előadásra készül a Zenthe Ferenc Színház

A Zenthe Ferenc Színház salgótarjáni székhelyén hétfőn mutatta be Sütő András Advent a Hargitán című színművét, de már elkezdődtek a következő, január 22-ére, a magyar kultúra napjára tervezett új premier, a Nem élhetek muzsikaszó nélkül olvasópróbái.

Cs. B.

Az előadást a Jászai Mari-díjas Mikó István rendezi

Fotó: NMH

A sok sikert megélt zenés vígjáték szövegkönyve Móricz Zsigmond nevezetes, 1916-ban papírra vetett – majd 1928-ban színre vitt – írása alapján készült, és a huszadik századi úgymond magyar dzsentrivilágból meríti témáját. Az írónak a női alakok megformálásához saját családtagjai is szolgáltak mintaként, a cselekmény lényege viszont az így mulat egy magyar úr – akár három napig is – életvitelben gyökerezik. Az előadást a népszerű Mikó István Jászai Mari-díjas, Érdemes művész rendezi, aki Lajos bácsi szerepét magára osztotta. A főszereplők között találni Rácz Jánost és Vándor Évát, de több fiatal színész, énekes is megmutathatja tehetségét, Közreműködik a Nógrád Táncegyüttes és a Dűvő zenekar. Dramaturg Sándor Zoltán, díszlet- és jelmeztervező Pallós Nelli.

Az előadást a Jászai Mari-díjas Mikó István rendezi
Fotó: NMH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában