szívszorító

2019.10.09. 14:10

Kútba dobva szabadult meg kutyáitól a karancsberényi állatkínzó

A Salgótarjáni Járási Ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta több állat pusztulását okozó állatkínzás bűntette miatt egy 63 éves karancsberényi férfivel szemben.

Forrás: Shutterstock

A férfi és családja szegényes körülmények között él, az önkormányzattól és a településen lakóktól is több jelzést kapott két keverék kutyájuk tartási körülményei, chippel való ellátása érdekében, illetve az ebek viselkedése miatt.

Mivel a kutyák megfelelő tartásáról nem tudott tovább gondoskodni, április elején elhatározta, hogy megszabadul tőlük. Karancsberényben az egyik útkereszteződésben található kerekes közkúthoz vitte a kutyákat, majd a kútba dobta azokat. Az állatok a vízbe fulladva elpusztultak.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség a büntetlen előéletű, tettét beismerő és megbánó vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt azzal, hogy a büntetés végrehajtása esetén a férfi legkorábban három hónap letöltése után kerülhet feltételes szabadságra.

A férfi ügyében a Salgótarjáni Járásbíróság dönt.

Forrás: Salgótarjáni Járási Ügyészség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában