Europass

2018.12.02. 06:52

Külföldi gyakorlatot szereztek a tarjáni tinédzserek

Átvehették Europass bizonyítványaikat a Salgótarjáni Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának tanulói.

Veres Edina

Tarnóczi Csilla adta át az okleveleket

Forrás: Nógrád Megyei Hírlap

Fotó: Hegedűs Márk

A középiskolások a Tarnóczi Csilla gazdasági főigazgató-helyettes által átadott oklevéllel igazolhatják, hogy már külföldön szerzett gyakorlati tapasztalatok birtokában vannak.

Gyarapodtak ismereteik

A diákok egy hónapot tölthettek el négy európai állam – Németország, Ausztria, Portugália és Málta – valamelyikében. A program célja, hogy a tanulók elsajátítsák a külföldön bevált szakmai fogásokat és gyarapítsák az idegen nyelvi ismereteiket. A szakközépiskola már kilenc éve biztosítja a külföldi tapasztalatszerzés lehetőségét a tanulói számára, akik ez idő alatt hét országban vértezhették fel magukat tudással.

Barta Rita, az intézmény igazgatója az átadóünnepségen elmondta, hogy ez alkalommal a jól végzett munkát ünneplik.

– Az Erasmus-program már 2010 óta működik iskolánkban. Ez az Európai Unió egyik legnépszerűbb programja, amely működésének évtizedei alatt több millió hallgatónak, oktatónak és fiatal munkavállalónak nyújtott lehetőséget arra, hogy ideiglenesen egy másik országban bővíthesse szaktudását. Intézményünk számára óriási eredmény, hogy már kilenc éve tagja e kezdeményezésnek és ez idő alatt kétszázharmincöten válhattak erasmusos diákká. Az idén az elnyert 28 millió forintból összesen harminckét tanulónk – kísérőtanáraik és tizenegy szaktanár társaságában – látogathatott el egy-egy külföldi országba azért, hogy tanuljon, dolgozzon és tapasztalatokat szerezzen. Fontos, hogy növendékeinket olyan gyakorlati tudással vértezzük fel, amelynek segítségével könnyebben boldogulhatnak az életben és jobb szakemberekké válhatnak – mondta Barta Rita.

Tarnóczi Csilla adta át az okleveleket
Fotó: Hegedűs Márk / Nógrád Megyei Hírlap

Hozzátette: az elmúlt négy hét a diákok számára elsősorban a munkáról szólt, ám az önállóságuk és az alkalmazkodási készségük is fejlődött és számos élménnyel váltak gazdagabbá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!