Beruházás

2018.12.02. 12:53

Közösségi színtérré válhat az új sportpálya Ludányban

Hivatalosan is átadták a Ráday Gedeon Általános Iskola új sportpályáját.

L. J.

Örömmel vették birtokba a játék­teret a diákok 

Forrás: Nógrád Megyei Hírlap

Fotó: Hüvösi Csaba

A beruházás szeptember elején kezdődött és most készült el. Kormány Zsoltné, az iskola igazgatója elmondta, hogy a korábbi tornatanáruk, Babka Tamás ötlete volt a sportpálya felépítése. Ezt követően pedig támogatásra találtak a Balassagyarmati Tankerületi Központnál, hiszen lehetőséget adtak arra, hogy részt vegyenek egy pályázatban. Az elnyert összeg több mint 24 millió forint volt, a tankerület ehhez még egymilliót tett hozzá.

Örömmel vették birtokba a játék­teret a diákok
Fotó: Hüvösi Csaba / Nógrád Megyei Hírlap

Az új, rekortánburkolatú sportpálya egyébként labdafogó hálóval és kapukkal is fel lett szerelve. Az intézményben egyébként működik a Bozsik-program. Bíznak azonban abban, hogy ez a sportpálya nemcsak az iskola, hanem az egész falu részévé válik majd és egy igazi közösségi színtér lesz. Mindemellett az iskola fűtésének a korszerűsítése is megtörtént.

Balla Mihály országgyűlési képviselő az átadáson elmondta: fontosnak tartja a kisebb intézmények fejlesztését is, és reméli, hogy ezek a fejlesztések segítenek a továbbtanulásban a diákoknak.

Az ünnepélyes avatást az intézmény tanulóinak műsora zárta és a szalagátvágást követően a gyerekek óriási örömmel foglalták el az új sportpályát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában