felújítás

2019.03.27. 10:48

Korszerűsítették a kultúra otthonát Kisecseten

Kívül-belül teljesen korszerűsítették a falu művelődési házát.

H. H.

Balla Mihály és Pribelszki Tamás átvágja a szalagot, Beküldött fotó

A munkálatok határidőre befejeződtek, így megtörténhetett a megszépült épület ünnepélyes átadása.

Megújult környezet fogadta a napokban a kétszáz lelket sem számláló apró cserháti település központjába érkezőket. A felújított művelődési ház homlokzatán a felirat közelébe még népi motívumokat is felfestettek az ügyes kezű mesterek.

Az átadóünnepség első szónokaként Pribelszki Tamás, Kisecset polgármestere beszélt a megjelentekhez. Elöljáróban némi múltidézést tett, mondván a művelődési házat annak idején a falubeliek társadalmi összefogással építették fel. Itt volt a falu első tévéje, itt szövődtek szerelmek, rendszeresen tartottak rendezvényeket. Aztán eljött az idő, amikor az épület elavulttá vált, és elengedhetetlen lett a korszerűsítése. A harmincmillió forintos, uniós pályázati támogatásból megvalósult beruházással új fejezet nyílt Kisecset könyvében, és reménykednek abban, hogy folyamatosan élettel és gazdag tartalommal töltik meg a község ékességét.

Balla Mihály és Pribelszki Tamás átvágja a szalagot, Beküldött fotó

Balla Mihály országgyűlési képviselő hozzátette, régi adósságot törlesztettek ezzel a felújítással, és rendkívül hasznosan cselekedett az önkormányzat, hogy belevágott ebbe a kivitelezésbe.

A honatya kiemelte a közösség erejét, hiszen a művelődési ház egy faluban a legfontosabb közösségi tér, ahol találkozhatnak, beszélgethetnek, együtt lehetnek a helybéli emberek és vendégeik.

Az épület egyházi megáldását követően a nagyteremben hagyományőrző énekes-táncos műsorral vették birtokba a kisecsetiek az épületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!