Új rendelő

2018.10.16. 17:12

Kilencvenmillió forintos fejlesztés a tarjániak egészségéért (fotók)

Átadták az Úttörők útján újonnan kialakított védőnői, fogászati, és fogászati ügyeleti rendelőt, amely európai színvonalú berendezéseivel ezentúl hozzájárul a környékbeliek egészségügyi alapellátásának szakszerű biztosításához. A projekt 91,2 millió forint európai uniós forrásból valósult meg.

Palchuber Kinga

A napokban átadott orvosi rendelő tágas, a 21. századi igényeknek megfelelően kialakított és korszerű eszközökkel felszerelt, hogy a betegellátás színvonala mellett a szakemberek munkakörülményei is megfelelőek legyenek. Az Úttörők út 17–19. szám alatti rendelő kialakítására és európai szintű berendezéseire több mint 91 millió forintot nyert el a városvezetés.

Már várja a kismamákat a védőnő

Fekete Zsolt polgármester elmondta, hogy a szakemberek és a városvezetés együttműködésében ki-ki a maga eszközeivel törekszik arra, hogy a salgótarjániak egészségügyi ellátása a lehető legmagasabb és európai színvonalon valósulhasson meg. A rendelő csak az egyik példája annak, hogy Salgótarján nem leépül, hanem folyamatosan fejlődik. A korszerűen berendezett helyszínen akadálymentes illemhelyiség, több konzultációs szoba, takarítószer- és babakocsi-tároló, tucatnyi játék, színes puffok, védőnői szoba és pelenkázó is hozzájárul a lakosok minél komfortosabb fogadtatásához. A 9-es számú védőnői körzethez tartozó kismamák és gyermekeik előtt már nyitva áll az ajtó az Úttörők útján. A 7-es számú fogorvosi rendelők szakemberei a szükséges engedélyek megszerzése után várják majd a lakosságot.

A projekt keretében a régóta üresen álló, önkormányzati tulajdonú ingatlanban egy új védőnői tanácsadót, egy gyermekorvosi és két fogászati rendelőt alakítottak ki. A helyiségeket a legmodernebb informatikai és orvosi eszközökkel, valamint egyéb berendezésekkel szerelték fel. A városvezetés a Salgótarján és Térsége Önkormányzatainak Társulása részére, ingyenes használatba adta át a rendelőt, amit a jövőben az Egészségügyi és Szociális Központ üzemeltet.

– A beruházásnak köszönhetően a környéken élők immár közeli helyszínen juthatnak hozzá az alapvető egészségügyi szolgáltatásokhoz anélkül, hogy hosszasan gyalogolnának és sokáig várakoznának. A vásártér és környékén élőknek ezidáig ugyanis hosszú utat kellett megtenniük, ha fogorvoshoz vagy védőnői tanácsadóhoz kellett menniük – mondta érdeklődésünkre Huszár Máté alpolgármester, a Salgótarján és Térsége Önkormányzatainak Társulása elnöke.

Hozzátette: az épület komplex fizikai és infokommunikációs akadálymentesítése is megtörtént, míg a beszerzett eszközökkel valóban európai színvonalú ellátást kaphat a lakosság. A fogorvosi rendelőkben két új, minden igényt kielégítő fogászati kezelőegységet helyeztek el, valamint egy mobil fogászati röntgenegységet is beszereztek. Az új rendelők és a tanácsadótér alapterülete összesen 246 négyzetméter.

Fekete Zsolt polgármester úgy látja, hogy a rendelő átadásával a város egy újabb mérföldkőhöz érkezett a lakosok érdekeit szolgáló fejlesztések sorában.

 

– Felújítottuk az óvodákat, megtörtént a zagyvarónai közösségi ház rekonstrukciója, folyamatban van a Beszterce tér kialakítása, s már több mint félszáz út- és járdaszakaszt tettünk rendbe – mondta a városvezető. A teljesség igénye nélkül hozzáfűzte: hátravan még többek között a piac felújítása, a gyermekmúzeum és további két orvosi rendelő kialakítása is.

– Amikor összeállítottuk a fejlesztési céljainkat, fontos szempont volt, hogy lehetőségeinkhez mérten a helyi egészségügyi ellátórendszer fejlődéséhez is hozzájáruljunk. Ezt orvosi rendelők kialakításával tudjuk megtenni olyan területeken, ahol azokra nagy szükség van. A tervek szerint Zagyvapálfalván és az Acélgyári úton is rendelőket építünk ki a jövőben – tájékoztatott a polgármester.

Fekete Zsolt hangsúlyozta: a városban az egészségügyi ellátás résztvevői sokszor erejükön felül teljesítve tudnak jól együtt dolgozni, amiben az önkormányzat is partnerük.

Az új orvosi rendelőben két fogorvosi körzet és egy védőnői tanácsadó kapott helyet.

 

(Borítóképünkön: Régóta üresen álló, önkormányzati tulajdonú ingatlanban alakították ki az európai színvonalú ellátást biztosító rendelőt, Fotó: NMH)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!