jegyzet

2019.05.29. 13:47

Kézműves csodák

Mindig rácsodálkozom azoknak a tehetséges embereknek a kézügyességére, fantáziájára és szorgalmára, akiknek gyönyörű és utánozhatatlan alkotásait egy cseppnyi szeretet is körbejárja.

Palchuber Kinga

Fotó: Shutterstock

A munkám során számos kézművest volt már szerencsém megismerni, akiknek szeméből csak úgy sugárzott a boldogság. E csodálatos személyek azok, akik a legtöbb megyei rendezvényen boldogan adják át tudásukat is az érdeklődő laikusok számára. S nincs is szebb annál, amikor az alkotói tevékenység összekovácsolja az emberi közösséget!

Emlékszem, kislányként a családdal sokszor rajzoltam és dekorációs tárgyakat készítettem odahaza is. A kósza „műremekek” a fiók mélyéről előkerülve ma már igencsak megmosolyogtatnak, ám ez esetben nem az esztétikai értéken, hanem itt is az együtt alkotás varázsán volt a hangsúly. A kézügyesség és a türelemjáték nem az én asztalom, olykor mégis örömmel ügyeskedem a barátaimnak szánt egyedi ajándékokon.

A saját készítésű tárgyak az ajándékozott szemében is kiemelt jelentőségűek, hiszen abba szívünk egy apró darabját is beleépítjük. A barátnőmnek készített fényképalbumhoz vagy a családnak festett karácsonyi díszekhez kellett a türelem és a kreativitás, de a végeredményre máig büszke vagyok.

Megemelem a kalapom az alkotók előtt, akik lélektől lélekig készítik csodás termékeiket. S nemcsak adok, de kapok is a kézműves csodákból, így valahányszor rátekintek egy tárgyra, eszembe jut: kéz és szív játéka szüli a kincseket…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában