közlekedés

2019.09.16. 12:46

Két keréken vetélkedtek egymással Balassagyarmaton

Kerékpáros közlekedésbiztonsági napot tartott a Közlekedéstudományi Intézet a közelmúltban Balassagyarmat város önkormányzatának közreműködésével.

L. J.

Nyeregbe pattant és ezáltal életmentő ismeretekkel vérteződött fel a kislány Fotó: Torjay Attila

A szervezők ezáltal is megpróbálták felhívni a figyelmet a biztonságos közlekedés fontosságára. A fiatalok felvilágosítását célul tűző rendezvényt a Civitas Fortissima téren tartották meg, ahol egy úgynevezett láthatósági sátor és egy mini KRESZ-pálya is várta a gyermekeket. Az eseményen a Kiss Árpád Általános Iskola száznyolcvan tanulója vett részt, köztük másodikos, harmadikos, valamint negyedik osztályos diákok.

A pályát kerékpárral és rollerral is ki lehetett próbálni. Ezen kívül a tanulóknak lehetősége volt még kitölteni egy KRESZ-tesztet, valamint egyéb játékos feladatokban is felmérhették a tudásukat. Mint kiderült, a legtöbb hiányosság a közlekedési táblák ismeretével kapcsolatban vetődött fel.

Nyeregbe pattant és ezáltal életmentő ismeretekkel vérteződött fel a kislány Fotó: Torjay Attila

Éppen ezért a rendezvényen főként ezek ismertetésére próbálták helyezni a hangsúlyt a szervezők. Ők mindent megtettek azért, hogy pótolják a lemaradást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában