Templomot szenteltek

2018.11.12. 17:59

Két év után újra megszólalt a géci harang

A községben öt évvel ezelőtt újították fel a római katolikus templomot kívülről. A munka már elodázhatatlan volt.

Sz. F.

Varga Lajos segédpüspök celebrálta a misét, Fotó: Ladóczki Balázs/N.M.H.

Szükségessé vált az épület belső korszerűsítése is. Az önkormányzat, az egyházközség, a falu akkori lelkipásztora azon voltak, hogy az Isten háza mielőbb belülről is megújuljon.

A Váci egyházmegye támogatásával, pályázati pénzből, a hívők adományából elkezdődhettek a munkálatok. Velki Róbert, a község polgármestere lapunknak elmondta: a település lakossága összefogásból, segítő szándékból jelesre vizsgázott. Voltak, akik munkájukkal, adományaikkal járultak hozzá ahhoz, hogy a külső felújítást követően mielőbb megszépüljön a templom belső tere is.

Varga Lajos segédpüspök celebrálta a misét, Fotó: Ladóczki Balázs/N.M.H.

A munkálatok során kicserélték az elektromos vezetékeket, új padlózatot kapott az épület, lefestették a falakat, a régi padokat kicserélték. A munkálatok idején, több mint két éven át, a szertartásokat, a szentmisét a kultúrházban tartották. A templom belső felújítása után november 10-én, szombaton ünnepi szentmisét mutatott be Varga Lajos váci segédpüspök, aki megszentelte a templomot.

A szertartás bemutatásában közreműködött Zalán atya és a község jelenlegi lelkipásztora, Balogh László, aki a befejező szakaszt koordinálta.

A szentmise után a résztvevőket az önkormányzat és az egyházközség szeretetlakomán látta vendégül. Két év után a magyargéci harang ismét a templomukba hívja szentmisére a hívőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!