Szurdokpüspöki

2018.03.26. 07:01

900 millióból épül az új kerékpárút

Csaknem 900 millió forintnyi támogatásban részesült a falu önkormányzata a közelmúltban, az elnyert összegből a kerékpárutat építik ki a község és Pásztó között.

Nagy Orsolya

– Ez a szakasz a pályázat második megvalósításra kerülő üteme. A beruházás első szakasza a Bátonyterenye és Pásztó közötti kerékpárút megépítése lesz – mondta el a Nógrád Megyei Hírlapnak Pintér Miklós Ervin, Szurdokpüspöki polgármestere.

A projektnek köszönhetően a térség legfontosabb munkaadói megközelíthetővé válnak több városról és faluról is, kerékpárosbarát módon. Pásztó és Szurdokpüspöki között jelenleg erősen korlátozott a biciklis közlekedés lehetősége, éppen ezért merült fel a kerékpárút igénye. Az új bicikliutat zöldterületeken alakítanák ki.

Biztonságosabb így a kerekezés

Egymilliárd forintos támogatásból épülhet bicikliút Bátonyterenye és Pásztó között. A két ipari és gazdasági zóna összekötésével Bátonyterenye, Mátraverebély, Tar és Pásztó lakói településükről kerékpárral is biztonságosan megközelíthetik a térség szempontjából jelentős gyárakat, üzemeket. Emellett a járási hivatalok és a közintéz­mények is jobban elérhetővé válnak a környező községekből.

– A pontos nyomvonal még nincs meg, jelenleg ennek kidolgozása zajlik, folyamatosan változhatnak az elképzelések. A tervek szerint a kivitelezési munkák 2019-ben kezdődnek majd – tette hozzá a polgármester.

A kerékpárút becsült hossza mintegy 11,1 kilométer lesz, a Pásztón tervezett ipari parktól egészen a szurdokpüspöki Béke útig vezet majd. Az út üzemeltetését és fenntartását a két érintett önkormányzat közösen fogja végezni. Pintér Miklós Ervin kitért arra is, hogy ennek a fejlesztésnek köszönhetően a jövőben Salgótarjántól Szurdokpüspökiig köti majd össze kerékpárút a településeket.

A hivatalosan a kerékpárforgalmi létesítmény nevet vi­selő út mindenképpen hasznos lesz majd, hiszen nagy mértékben segíti a lakosok közlekedését, az emberek mun­kába járását, és a sport szerelmeseinek is kedvez.

Kiemelt illusztrációs fotó: Pixabay

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában