Ajándék

2018.12.19. 15:23

Karácsonyi ajándékműsort adtak szépkorúaknak (fotók)

A városban már hagyomány, hogy a karácsony közeledtével az Idősügyi Tanács, illetve a város önkormányzata ajándékműsorral kedveskedik a szépkorúaknak a József Attila Művelődési Központban.

Gerhát Karina

Az esemény nyitányaként Szabó János, a Nógrád Táncegyüttes művészeti vezetőjének moldvai karácsonyi köszöntőjét hallhatták a jelenlévők, majd Fekete Zsolt polgármester mondta el az ünnepre szánt gondolatait.

– Néhány évtizede advent és karácsony közeledtével nem úgy ünnepeltünk, hogy már szeptembertől karácsonyi dalok szóltak az üzletekben, és az ünnepi bevásárlást hirdette minden. Akkoriban ugyanis a karácsony még ténylegesen a legfontosabbról, a szeretetről, a családi összetartozásról szólt – mondta Fekete Zsolt.

 

A polgármester hozzátette: a világ persze változik, tárgyiasul. Elhalmozzuk magunkat és hozzátartozóinkat sokszor fölösleges dolgokkal, miközben a valódi értékek – megbecsülés, türelem, együttérzés, törődés – háttérbe szorulnak. A karácsony legfőbb üzenetei pedig éppen ezek.

– Engedjék meg, hogy megköszönjem a Salgótarjánban tevékenykedő egyesületek vezetőinek és tagjainak az egész éves, fáradságos munkát, folyamatos tenni akarást, a jelenlétet városunk fontosabb eseményein. Öröm látni, hogy megyeszékhelyünkön pezsgő civil élet folyik. Fontos számunkra az önök munkája, hiszen önök azok, akiknek tapasztalatára, bölcsességére, iránymutatására támaszkodhatunk – hangsúlyozta Fekete Zsolt.

A polgármester szavainak elhangzása után a 2009-ben alakult Havanna Táncstúdió Sportegyesület ifjú tehetségei kápráztatták el a közönséget látványosabbnál látványosabb produkcióikkal. Végezetül pedig a hatalmas sikert arató László Attila, a Csillag Születik 2011-es szériájának győztese lépett színpadra. Az énekes mára igazi fiatalemberré cseperedett. László Attila csodálatos hangja mellett, bájos akcentusával már az első pillanatban belopta magát a nézők szívébe. Gerhát Karina

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!