Jövőkép

2018.12.18. 11:46

Jövőt épít Pásztó: bölcsődét is alakítottak ki a városban

Százmillió forintos támogatást nyert el a közelmúltban a város önkormányzata.

T-N. O.

A kapott összegből egy csoportos bölcsődét alakítottak ki, amit hétfőn adtak át. Az intézményt a Hétpettyes óvoda épületének északi szárnyában alakították ki. Az épületrész eddig kihasználatlan volt.

Fejlesztések

Számos pályázatot nyert el a település a közelmúltban, amelynek köszönhetően a jövőben több projekt is elindul. Hamarosan megkezdődik például a város északi ipari terület infrastrukturális fejlesztése, a zöld város kialakítása, a helyi művelődési központ előadóművészeti próbatermének a felújítása, valamint a Varázsvölgy Pásztón elnevezésű projekt is kezdetét veszi. A beruházásoktól azt remélik, hogy a jövőben fellendítik a város idegenforgalmát.

Összesen tizenkét gyermeket látnak majd el a megújult intézményben, amelynek a korszerűsítése mellett megújult az udvara is.

Farkas Attila polgármester felelevenítette, hogyan alakult meg az első bölcsőde az országban. Mint mondta, bízik benne, hogy a következő esztendőben még több ilyen ünnepélyes átadó lesz Pásztón.

Dr. Becsó Károly országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, hogy a helyi bölcsőde megvalósítása nem valaminek a vége, hanem a kezdete.

– Tavasszal több projekt is elindul a településen, mint például a Zöld város program vagy a kerékpárút kialakítása. A cél, hogy Pásztó az egyik legélhetőbb magyar kisváros legyen – mondta az országgyűlési képviselő.

 

Az összefogás erejét és annak eredményét hangsúlyozta Becsó Zsolt országgyűlési képviselő. Kitért arra is, hogy erőt kell meríteni mindabból, amelyeket eddig elértek és sikereként éltek meg. Hozzátette: az ilyen fejlesztéssekkel, mint a bölcsőde létrehozása a jövőt építik. Az elkövetkezendő időszakban pedig több elképzelést és álmot szeretnének megvalósítani.

– Nagyon örülünk a projektnek. Az intézmény akkor nyeri el igazi funkcióját, amikor a gyerekzsivaj betölti ezt az épületet – mondta Nagy Józsefné, az óvoda megbízott vezetője, aki azt is hozzátette: az intézmény dolgozói mindent megtesznek azért, hogy az apróságok jól érezzék magukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!