turisztika

2019.02.14. 11:48

Jelenleg nincs pénz a salgói vár fejlesztésére

A vár állagmegóvását és turisztikai célú hasznosítását fontosnak tartják, de fejlesztését támogató pályázati forrás jelenleg nem elérhető.

N. J. Á.

Salgó vára télidőben

Forrás: N.M.H.

Fotó: Faragó Zoltán

Korábbi, a megye várainak állapotát és 2019-re tervezett fejlesztési munkálataikat érintő cikkünk nyomán az Ipoly-Erdő Zrt. nevében Farkasné Parditka Magdolna ökoturisztikai koordinátor arról tájékoztatta a Nógrád Megyei Hírlapot, hogy a salgói vár állagmegóvását és turisztikai célú hasznosítását fontosnak tartják, de fejlesztését támogató pályázati forrás jelenleg nem elérhető számukra.

Salgó vára télidőben
Fotó: Faragó Zoltán / N.M.H.

Mivel a vár műemlék, minden tevékenységet csak a műemlékvédelmi hatósággal egyeztetve lehet elvégezni. Többféle koncepció és kezdeményezés is megvitatásra, átgondolásra került az elmúlt években, de a forráshiány miatt egyelőre csak abban bízhatnak, hogy a jövőben lehetőség adódik a vár és környezete megújítására. A kirándulók számára a vár és környéke továbbra is szabadon látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!