Jegyzet

2019.01.25. 16:58

Jégveremben

Télen akár a nap süt, akár felhő borítja az eget, egy dolog biztos: ahhoz, hogy az épületekben ne legyen szükség a nagykabátra, fűteni kell!

Veres Edina

Forrás: Shutterstock

Akkor is, ha egyébként nincs hideg. Részemről mindegy, hogy gáz, fa, vagy távfűtés teszi a szobák hőmérsékletét barátságossá. Én mindegyik esetben azt érzem, hogy nemcsak a bent tartózkodók, hanem maga a helyiség is „melegen üdvözöl”. Persze, ha nem csak élvezném a fűtést, hanem nekem kellene a fát összehasogatnom, nagy valószínűséggel másként vélekednék a dologról…

Bele sem merek gondolni, hogy milyen lehet órákon keresztül fűtetlen helyen tartózkodni, mert biztosra veszem, hogy amilyen fázós vagyok, már a gondolattól is megfagynék… Egyszer egy téli estén megesett, hogy hazafelé sétálva már csak az járt a fejemben, hogy benyissak otthonom melegébe. Teljes értetlenséggel az arcomon fogadtam a küszöbről elém táruló látványt: a család nyakig felöltözve, kabátban és kesztyűben ült a szobában. Először azt hittem, készülnek valahová és csak rám vártak. Kiderült azonban, hogy helyettem egy gázszerelőnek jobban örültek volna, mert elromlott a kazánunk.

Én sem vetkőztem neki a hazatérés örömére, sőt, még a fa hasogatását is vállaltam volna azért, hogy átmelegedjek! Ahogy múltak a végtelennek tűnő percek, egyre inkább azt éreztem, hogy nagy valószínűséggel a hideg hatására az idő is jóval lassabban telik. Mit érezhet hát egy magatehetetlen ember, aki nem tud fűteni egyetlen helyiséget sem? Még belegondolni is szörnyű…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!