Pénzsztár

2019.01.15. 10:54

Játékosan mélyedhetnek el a pénzügyekben a gyerekek

Az egyik tavalyi nyertes csapat iskolája, a Nógrádsápi Fekete István Általános Iskola ismét megméretteti magát a Pénzsztár versenyen.

G. K.

Számos ismerettel gazdagodhatnak a gyerekek, Beküldött fotó

Egy 2018-as felmérés szerint a családok csak korlátozottan képesek megfelelő mintát adni gyermekeiknek az életminőséget jelentősen befolyásoló pénzügyi, – gazdasági kérdésekben. Az egyik legnagyobb kereskedelmi bank fontos feladatának tekinti, hogy a fiatalok pénzügyekben való jártasságához aktívan hozzájáruljon, és mindezt naprakész ismeretanyaggal, játékos formában tegye.

Kifizetődő benevezni

A versenyen legjobban teljesítő csapatokat értékes nyeremények­ várják. Az egyes kategóriák legjobb csapatainak iskolái 500 ezer, a második 250 ezer, a harmadiké pedig 125 ezer forintot fordíthat fejlesztésre. Mindezek mellett az a leghátrányosabb helyzetű kistérségben működő intézmény, amely a legtöbb diákot nevezi be a vetélkedőre, 500 ezer forint támogatásban részesül.

Négy fordulós vetélkedősorozatában immár kilencedik alkalommal mérhetik össze tudásukat a csapatok. A megszerzett ismeretek mellett pedig a nyertesek és iskoláik értékes tárgynyereményeket és összesen 3,5 millió forint értékű utalványokat is hazavihetnek. A nevezés határideje január 18., péntek.

Egy tavaly nyáron végzett kutatás eredményei alapján a válság elmúltával 2010 és 2018 között pénzügyeinket tekintve egyre inkább tücsök, mint hangya módjára élünk. A magyar családok pénzügyi ismeretei továbbra is hiányosak, a pénzügyeket tekintve pedig a lakosság kevésbé megfontolt és előrelátó.

Számos ismerettel gazdagodhatnak a gyerekek, Beküldött fotó

– A versenyen a gyermekek az online vásárlással kapcsolatban is rengeteg olyan ismerettel gazdagodhattak, amelyek a mai világban elengedhetetlenek. Az online térben, már az egészen kicsik is részt vesznek és az ott rájuk leselkedő veszélyekről is szót tudunk ejteni – mondta lapunknak Filepné Tőzsér Gertrúd, a Fekete István Általános Iskola pedagógusa, a tavalyi vetélkedő egyik nyertes csapatának, a Minibankároknak a felkészítője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!