felhívás

2019.03.31. 17:45

Iskolások számára hirdetett rajzpályázatot a Balssagyarmati Törvényszék

Az igazság arcai – A jog és a bíróság színesben címmel hirdet rajzpályázatot a Nyitott Bíróság Program keretein belül a Balassagyarmati Törvényszék a Zoom Egyesülettel karöltve, a társadalmi felelősségvállalás jegyében.

T.-N. O.

Rajzverseny

Forrás: MW

A felhívás az általános és középiskolás korosztály, illetve a speciális intézmények tanulói részére szól. A pályázat célja, hogy a gyerekek megismerjék az igazságszolgáltatással kapcsolatos szemléleteket s fejlődjön a jogi tudatosságuk. A szervezők szeretnék hangsúlyozni az egészséges és a fogyatékkal élő vagy tartósan beteg gyermekek közötti kommunikáció fontosságát, valamint segíteni a sztereotípiák leküzdésében.

A jelentkezők több témakörből is választhatnak: az igazságos bíró, a mindennapi jogaink, a tegyem vagy ne tegyem, valamint a bírói döntés felelőssége közül.

A pályázatra leadott alkotásokat zsűri értékeli. A legjobbakat értékes tárgyjutalomban részesítik és kiállításon is bemutatják. A pályaműveket április 15-ig lehet eljuttatni a Balassagyarmati Törvényszékre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!