Tépd el az időt

2018.11.16. 17:05

Időutazásra csábít a mátranováki kiállítás

Tépd el az időt címmel nyílt kiállítás a mátranováki művelődési házban, ahol az 1970 és az 1980 közötti időszak tárgyait mutatták be az érdeklődőknek.

P. K.

Beküldött fotó

Kassai Ágnes szervező elmondta: a művelődési ház dolgozóival közösen megálmodott tárlat célja az volt, hogy a látogatókat egy igazi időutazásra csábítsák.

Beküldött fotók

– A környékbeliekkel összefogva rengeteg régi holmit sikerült összegyűjtenünk, amelyekkel valóban hiteles képet tudtunk festeni múltunkról. Az idősebbek boldogan nosztalgiáztak a tárgyak között, a fiatalok pedig megismerték, hogy miket is használtak egykor szüleik és nagyszüleik – tette hozzá Kassai Ágnes.

A kiállításon többek között rádiók, televíziók, könyvek, újságok, bútorok, játékok és a mindennapi életben használatos dolgok idézték vissza a régi világot.

– Az időélményt csak fokozta, hogy egy gyűjtőtől kapott különböző iskolai köpenyeket a fiatalabb látogatók már fel is próbálhatták, majd egy nem mindennapi osztályképet is készíthettek az öltözékben – emelte ki a szervező. A diákok mellett a tanárok is belebújtak a régi maskarákba.

(Borítóképünk beküldött fotó)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!