horgászat

2019.05.27. 15:19

Huszonegy csapat több mint 2,2 tonna halat fogott a Robinson Szigeteken

Harmadszor rendezték meg a Nemzetközi Ponty és Harcsafogó kupát a Robinson szigeteken április 25–28. között. A 76,5 óra hosszúságú verseny mezőnye a szlovákiai nevezőknek köszönhetően bővült nemzetközivé.

NMH

Az idei versenyre 21 csapat nevezését fogadták el, így aki későn eszmélt az idén sajnos lemaradt a rendezvényről. A nevezők között néhányan már szinte „hazajöttek” a Szécsény mellett fekvő Robinson Szigetekhez. Több csapat azonban első alkalommal tette próbára magát az Ipoly-holtágak sejtelmes, nagy halban igen gazdag tórendszerén.

A szakszerű és tudatos tógazdálkodásnak köszönhetően egyre „fogásbiztosabb” a Robinson Szigetek tórendszere, Beküldött fotó

Az ország minden tájáról érkező résztvevőket, versenyzőket komoly kihívás elé állította az időjárás változékonysága, csakúgy, mint a szervezőket. A mostoha körülmények azonban egyben lehetőséget is teremtettek a kapitális fogásokra, amellyel éltek is a versenyzők.

A családias hangulat a verseny folyamán ugyan végig megmaradt, de a szoros, fej fej melletti küzdelem az utolsó órákra tapintható feszültséggel párosult. Végül mindössze néhány kilogramm döntött az első hely sorsáról.

A díjátadáson Barna János, a Nógrád Megyei Közgyűlés alelnöke gratulált a Robinson Szigetek versenyzőinek. Elmondta, hogy idén a szervezők tovább tudták emelni a rendezvény színvonalát. A szakszerű és tudatos tógazdálkodásnak köszönhetően egyre „fogásbiztosabb” a tó, élményt biztosítva ezzel minden korosztály számára a hobbi kategóriától a profi versenyzőkig.

Varga Béla, a Robinson Szigetek ügyvivője elmondta, idén a verseny felügyeletét több évtizedes nemzetközi tapasztalattal is rendelkező versenybíró látta el, ezzel is növelve a versenyzők bizalmát és a verseny hitelességét.

Maga a verseny újabb egyéni és versenyrekordokat hozott. A 76,5 óra alatt kifogott összes hal mennyisége meghaladta a 2,2 tonnát.

Legnagyobb ponty. A mérlegen 18,86 kilogrammot nyomott

A sikeres rendezvény után a szervezők már meg is kezdték az őszi, szintén hagyományos versenyük előkészítését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!