korszerűsítés

2019.06.15. 06:50

Különleges élményekkel vár a megújult szécsényi Robinson Szigetek

A korszerűsítések mellett, új épülettel, kikapcsolódási és sportolási lehetőségekkel is bővült Nógrád megye egyik gyöngyszeme. A megújult komplexum a hétvégen ad otthont a II. Robinson Fesztiválnak.

Lászlók Judit

A Nógrádi Vízi Világ Egyesület kezdeményezése által, pályázati úton elnyert beruházás során rendezték a tavak környékét: új szigeteket, stégekkel ellátott horgászhelyeket, tűzrakóhelyeket, filagóriákat és függőhidakat alakítottak ki.

Korszerűsítették a bevezető utakat és parkolókat. Létrehoztak egy 30 fő befogadására alkalmas megújuló energiaforrásból üzemeltethető, fogadó és közösségi épületet. A családokra gondolván, aktív mozgás koordinációs játszótéri elemeket telepítettek. Ezen kívül megújult a horgászat és a víziturizmus eszköztára és a park berendezése, valamint életmentő készülékkel ellátott elsősegélynyújtó hely is kialakításra került.

Varga Béla a Robinson Szigetek ügyvezető igazgatója elmondta, hogy reményeik szerint a fejlesztéseknek köszönhetően új munkahelyeket létesítenek, valamint növekszik a látogatószám és a térségben eltöltött vendégéjszakák száma.

A hivatalos átadó ünnepségen beszédet mondott Skuczi Nándor a Nógrád megyei közgyűlés elnöke.

– Nagy öröm számunkra, hogy megújul Nógrád megyében ez a gyöngyszem, amiért köszönet illeti Varga Bélát. Nagy megtiszteltetés a megyei közgyűlés hivatala számára, hogy részese lehetett ennek a projektnek, valamint a jövőben is támogatni fogjuk mindenben a jó elképzeléseket – mondta Skuczi Nándor, hozzátette – Az ország legerdősültebb területe a miénk. Ez a komplexum pedig olyan szolgáltatást nyújt, amely illeszkedik ebbe a csodálatos környezetbe.

Kiemelte még, hogy továbbra is szolgálni szeretnék az itt élőket, a civil szervezeteket és ezen intézmény szolgáltatásait igénybe vevőket.

Ezt követően Sárfalvi Péter, az Emberi Erőforrások Minisztérium (EMMI) sportért felelős államtitkárság helyettes államtitkára, korábbi világ- és Európa-bajnok öttusázó mondott beszédet.

– Kiemelt stratégiai ágazat a sport és a legfontosabb pillére a sport infrastruktúra fejlesztése. Azért, hogy megteremtsük minden korosztály számára a színvonalas sportolási és kikapcsolódási lehetőségeket. A legfontosabb cél, hogy országos szinten mindenhol legyen elérhető, modern és minden igényt kielégítő sportlétesítmény. Nem csak a klasszikus létesítményekre gondolok, hanem a Robinson Szigetekhez hasonló gyönyörű környezetben lévő élményparkokra is – mondta Sárfalvi Péter.

Kivitelezők részesültek elismerésben

Az ünnepélyes átadón a kivitelezők elismerésben részesültek. Varga Béla ügyvezető igazgató kiemelte, hogy igyekeztek nógrádi kivitelezőkkel dolgozni. Ezáltal is támogatva a helyi gazdaságot.

– Számunkra jelentős lépés ez, amely egy közös csapatmunka eredménye. Ezért szeretnénk megköszönni a kivitelezőknek a kiváló munkát – mondta Varga Béla.

A díjak átadásában Sárfalvi Péter, helyettes államtitkár és Barna János, a Nógrád megyei közgyűlés alelnöke segédkezett. Elismerésben részesült Borik Albert, akinek tervei alapján készült el az új épület, a GTS Investment Kft., amely a vállalkozás kivitelezésében és beruházás fejlesztésben vállalt kiemelkedő szerepet, valamint a Zöldélet Szociális Szövetkezet. Díjat kapott még Tóth László és csapata, illetve Szipola Pál, akinek a kalandhajó és Robinson akadály x modulok köszönhetőek. A kiváló együttműködésért elismerést kapott még Szécsény Város Önkormányzata és a Magyar Állam Kincstár.

Ezt követően elismerésben részesítették a kivitelezőket. Majd következett az ünnepélyes szalagátvágás Sárfalvi Péter, Varga Béla és Gyurta Dániel olimpiai világ- és Európa-bajnok úszó, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagjának részvételével. A komplexumot és a Kalózhajó- Kaland szigetet végül Kardos Csongor atya szentelte meg. dr. Beer Miklós váci megyés püspök úr konzílium miatt maradt távol.

Ez évben először nem a tanévzárón, hanem a Robinson Szigeteken vehette át három diák a jó tanuló és jó sportolói díjakat Gyurta Dánieltől, Kardos Csongortól és Szenográdi Tamástól, a Péter Bárkányi János Keresztény Általános Iskola és Gimnázium igazgatójától. Gyurta Dániel megjegyezte, hogy ez a helyszín méltó arra, hogy kiváló motivációt nyújtson mindenki számára.

– A tanulás és a sport kéz a kézben kell, hogy járjon, amely nagyon jól kiegészíti egymást. Ehhez pedig nagyon sikert kívánok mindenkinek – mondta azt olimpiai bajnok úszó.

A színvonalas rendezvényen közreműködött Oláh Alexandra és Péter Bárkányi János Keresztény Általános Iskola és Gimnázium diákjai. Az eseményen részt vett még Barna János, Nógrád megyei közgyűlés alelnöke, Szabó József a Nógrád megye főjegyzője, Stayer László Szécsény Város polgármestere, dr. Pifka-Boda Zsuzsanna Szécsény jegyzője, valamint a térség kamarai vezetői, polgármesterei, illetve hivatalok-, közigazgatási-, rendvédelmi-, és oktatási szervek is képviseltették magukat a kivitelezőkkel egyaránt.

A hétvégén rendezik meg a II. Robinson Fesztivált, ahol sok program várja a fiatalokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában