Közösségi terek

2019.01.31. 10:37

Hitelt vesz fel Salgótarján a játszóterekre

A város közgyűlése még tavaly decemberi ülésén döntött a kormány által meghirdetett, a salgótarjáni önkormányzat tulajdonában és működtetésében lévő szabadtéri közösségi terek kialakítására, felújítására kiírt pályázatra való jelentkezésről.

G. K.

Főleg apróságok szórakozását szolgálják a beruházások

Forrás: Nógrád Megyei Hírlap

Fotó: Hegedűs Márk

– A közgyűlési döntést követően, a végleges tervdokumentáció összeállítása során kiderült, hogy a játszótéri eszközök beszerzése, valamint a pályázat összeállításához és lebonyolításához szükséges egyéb tevékenységekre fordítandó összeg – a tervezési díj, a közbeszerzési eljárás – meghaladja a pályázati felhívás által igénybe vehető maximális támogatási összeget, azaz a 120 millió forintot – mondta Fekete Zsolt.

Főleg apróságok szórakozását szolgálják a beruházások
Fotó: Nógrád Megyei Hírlap

A polgármester hozzátette: ennek értelmében javasolta a közgyűlésnek, hogy három helyszínen – Somoskőn, a salgótarjáni Báthori és Csokonai úton – a játszóterek kivitelezését hitel igénybevételével valósítsák meg. A projektben rendelkezésre álló összegből így nyolc játszóteret – a Déryné úton, a Vásártéren, a Szerpentin úton, a Hársfa úton, a Tóth Ferenc utcában, a Pécskő úton, a Gorkij körúton és Eresztvényben – korszerűsítenek.

Ezeken kívül további öt helyszínen – az Eperjes telepen, a Károlyi-lakótelepen, a Baglyasi városrészben, a Tóstrandnál, továbbá az Acélgyári úton – új játszótér is épül. Az Acélgyári úton, valamint a Gorkij körúton kültéri fitneszparkokat alakítanak majd ki.

A napokban megtartott ülésén a város közgyűlése egyhangúlag elfogadta a javaslatot, a támogatási kérelem benyújtását ezzel jóváhagyták a képviselők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!