időjárás

2019.06.27. 11:06

Hidegfront vet véget a hőségnek csütörtökön

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján szerdára és csütörtökre elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a hőség miatt, ami Nógrád megyére is érvényes.

T. N.-O.

– Csütörtökön 25 Celsius-fok felett marad a hőmérséklet és maximum 34 °C várható. A délutáni órákban azonban észak felől érkezik egy hidegfront, amelynek hatására kisebb zivatarok is kialakulhatnak a térségben, de nem túl nagy számban – mondta el portálunknak Kuntár Roland meteorológus.

Hozzátette: a fronthatás az esti órákban már érződni fog, húsz Celsius-fok alá hűl a hőmérséklet, felfrissül a levegő.

A meteorológus azt is elárulta, hogy a napokban 30 fok alatt lesz a hőmérséklet.

A szakemberek arra hívják fel az emberek figyelmét, hogy a kánikulai napokon, különösen a déli órákban, ha tehetik, tartózkodjanak viszonylag hűvös, besötétített helyiségben. Ha ez nem megoldható, arra törekedjenek, hogy némi időt árnyékos helyen pihenjenek. Amennyiben túl sokat tartózkodnak a szabadban, próbáljanak legalább egy-két órát légkondicionált környezetben eltölteni, míg a szervezet valamelyest regenerálódik, visszahűl.

Azt tanácsolják, hogy figyeljenek a rendszeres folyadékfogyasztásra is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában