Zegzugos börzsönyi ösvényeken tekertek

Csaknem másfél évtizedes múltra tekinthet vissza a Sugárkankalin Turisztikai Egyesület kerékpártúrája, amelyre minden év májusában szerte az országból, sőt, még a Felvidékről is érkeznek a bringás tekerés szerelmesei. A kirándulást 2006-ban indította útjára az egyesület.

Míg korábban az Ipoly-völgyet, illetve a szomszédos cserháti dombokat célozta meg a túra, idén más helyszínt kerestek a szervezők.

A Börzsönyt választották, mondván a házigazda egyesület ápolja legkitartóbban Szondi és vitézei emlékét, így kézenfekvőnek tűnt a vár útba ejtése is. Az időjárás azonban közbeszólt és az utolsó pillanatban változtatni kellett a nyomvonalon, az előző napok esője annyira átmosta az utakat, hogy balesetveszélyes lett volna az áthaladás.

Zegzugos börzsönyi ösvényeken tekertek

Még a legkisebb nemzedék képviselői is élvezték a kerékpáros kirándulást
Fotó: T.A. / NMH

Kifejezetten kedvező időben gyülekeztek a kerékpárosok a drégelypalánki művelődési ház udvarán, majd a nagyteremben Pásztor Ildikó, a Sugárkankalin elnöke köszöntötte a megjelent, mintegy félszáz biciklistát. Itt nyílt meg a településhez kedvese által kötődő, balassagyarmati fiatalember, Kinczel Laco fotókiállítása is. A tárlat anyagából tökéletesen kiderül, hogy az alkotónak a fényképek készítése szempontjából két nagy szerelme van: a vasút, a vonatok, illetve az Ipoly-menti táj, a fák, virágok, a selymes rétek, de más témákból is láthatóak művek a falakon.

A megnyitót követően nyeregbe pattantak a túrázók és elindultak Hont felé, köztük apró gyermekek is, szüleik kíséretében, aztán át Ipolyságra, majd a zegzugos börzsönyi utakra, hogy a hosszú kirándulás befejeztével visszatérjenek az Ipoly-völgyébe.

 

Hozzászólások

Szponzorált tartalom
Lottózni otthon is lehet – biztonságos lottózási ötletek otthonra – #lottózzotthon
határidő előtt
Már rengeteg helyen fizethetünk 15 ezer forint alatt PIN-kód nélkül
össztűz alatt / 53 perce
Bebizonyosodott, hogy bajban nemzetállami alapon van működőképes megoldás
Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerint az EU bürokráciára várni és számítani ideológiai vakság és a nemzetet veszélyeztető utópia.
növekedés / 1 órája
Soha nem voltak még kíváncsiak ennyien a madridi Pradóra
összetartás / 1 órája
Leslie Mandoki dalt írt a koronavírus-járványról (videó)
ők is éreznek / 2 órája
Először bizonyították, hogy érzelmeket fejez ki az egerek arca
lebontható fal / 3 órája
Váratlan helyről álltak ki Varga Judit mellett
videósorozat / 3 órája
Online meseolvasással segít átvészelni a nehéz időket a tarjáni társulat színésznője
Palchuber Kinga
mozgás / 3 órája
Hétfőtől mindennap közös otthoni tornára hívja a nézőket a közmédia