Zegzugos börzsönyi ösvényeken tekertek

Csaknem másfél évtizedes múltra tekinthet vissza a Sugárkankalin Turisztikai Egyesület kerékpártúrája, amelyre minden év májusában szerte az országból, sőt, még a Felvidékről is érkeznek a bringás tekerés szerelmesei. A kirándulást 2006-ban indította útjára az egyesület.

Míg korábban az Ipoly-völgyet, illetve a szomszédos cserháti dombokat célozta meg a túra, idén más helyszínt kerestek a szervezők.

A Börzsönyt választották, mondván a házigazda egyesület ápolja legkitartóbban Szondi és vitézei emlékét, így kézenfekvőnek tűnt a vár útba ejtése is. Az időjárás azonban közbeszólt és az utolsó pillanatban változtatni kellett a nyomvonalon, az előző napok esője annyira átmosta az utakat, hogy balesetveszélyes lett volna az áthaladás.

Még a legkisebb nemzedék képviselői is élvezték a kerékpáros kirándulást
Fotó: T.A. / NMH

Kifejezetten kedvező időben gyülekeztek a kerékpárosok a drégelypalánki művelődési ház udvarán, majd a nagyteremben Pásztor Ildikó, a Sugárkankalin elnöke köszöntötte a megjelent, mintegy félszáz biciklistát. Itt nyílt meg a településhez kedvese által kötődő, balassagyarmati fiatalember, Kinczel Laco fotókiállítása is. A tárlat anyagából tökéletesen kiderül, hogy az alkotónak a fényképek készítése szempontjából két nagy szerelme van: a vasút, a vonatok, illetve az Ipoly-menti táj, a fák, virágok, a selymes rétek, de más témákból is láthatóak művek a falakon.

A megnyitót követően nyeregbe pattantak a túrázók és elindultak Hont felé, köztük apró gyermekek is, szüleik kíséretében, aztán át Ipolyságra, majd a zegzugos börzsönyi utakra, hogy a hosszú kirándulás befejeztével visszatérjenek az Ipoly-völgyébe.

 

Hozzászólások

szponzorált tartalom
Több mint ezerkétszáz pályázat érkezett az MVM okosbútor-pályázatára
szponzorált tartalom
Élő hagyomány: közeledik a Fölszállott a páva döntője
balesetmegelőzés Vendel Lajos
Jóval megfontoltabban közlekedjünk az utakon
NB I. / 7 perce
Egy gól is elég volt a Fradi győzelméhez
A címvédő és listavezető Ferencváros 1-0-ra nyert a Diósgyőr vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójának vasárnapi mérkőzésén.
A Gothár-ügy kapcsán / 48 perce
Bozsik Yvette: több szakrális művet kellene létrehozni
Önnek is tetszik? / 1 órája
Annie Lennox rajza lesz a skót kormányfő karácsonyi képeslapja
Barátságos december / 1 órája
Az előttünk álló héten is folytatódik az enyhe idő
Légvédelem / 2 órája
Keddtől ismét Kecskeméten állomásoznak a Gripenek
Növekedés jöhet / 3 órája
Új fejezetéhez érkezett a motorgyártás az Opel szentgotthárdi gyárában
Sikeres intézkedés / 4 órája
Radikálisan csökkent az egészségtelen élelmiszerek mennyisége