30°
30°
16°

Versenylázban égett az iskola diáksága

Véget ért a bátonyi Nógrád Megyei Váci Mihály Gimnáziumban tartott „Indul a versenyláz” című többnapos rendezvénysorozat, amelyet a tanulói lemorzsolódással veszélyeztetett intézmények támogatásának programja keretein belül szerveztek.

Az esemény első napján sportversenyeken vehettek részt az általános iskolák csapatai, amelyek közül a legjobb eredményekért járó elismeréseket a bátonyterenyei Bartók Béla Térségi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kossuth Lajos Tagintézménye diákjai vehették át Csank István Csaba igazgatótól és Bartus Róbert testnevelő tanártól. A rendezvény második napján a műveltség került a középpontba. A legtöbb diák a Honfoglaló nevű vetélkedőben vett részt, amelyben egy-egy iskolákból több csapat is szerepelhetett, közülük a salgótarjáni Uzoni Péter Gimnázium és Általános Iskola tanulói bizonyultak a legjobbnak.

A szavalóverseny első helyezését Erki Rebeka, a Bartók Béla Általános Iskola Kossuth Lajos Tagintézményének tanulója, valamint Molnár Rebeka, a dorogházi Móra Ferenc Általános Iskola növendéke között osztotta meg a zsűri. A rendezvényen a diákok egy karaokeversenyben is összemérhették a tudásukat, közülük a salgótarjáni Uzoni Péter Gimnázium és Általános Iskola csapata énekelte magát az első helyig. Emellett Gáspár Kinga a II. János Pál Pápa Katolikus Óvoda és Általános Iskola növendéke a Hasznosíts újra – PET nevű verseny első helyezettjeként szintén elismerésben részesült, amelyet a többi vetélkedő díjazottjaival együtt vehetett át Nagy-Majdon József polgármestertől, Csank István Csaba igazgatótól és Paré Zsuzsanna informatikatanártól.

Hozzászólások

vizes vb
Országos csúcsot úszott Késely Ajna 400 gyorson
önértékelési problémák / 1 órája
A társkereső oldalak veszélyt jelentenek a kamaszokra
Súlyosan torzulhat a fiatalok énképe az alkalmazások miatt.
A Hemingway-mítosz / 1 órája
Pontosan 120 éve született az egyik leghíresebb író
Vizes vb / 1 órája
Hivatalos: Budapest rendezi a 2027-es világbajnokságot
fenntarthatóság / 1 órája
Elektromos önjáró taxikkal csökkentenék az üvegházhatást
vörös lista / 1 órája
Tizenöt újabb rájafajt fenyeget a kihalás veszélye
nincs ellenvetés / 2 órája
Oltár elé vihetik a királyi család újabb tagját
Jegyzet / 3 órája
Felelősségvállalás
Tóth-Nagy Orsolya