11°
22°

Versenylázban égett az iskola diáksága

Véget ért a bátonyi Nógrád Megyei Váci Mihály Gimnáziumban tartott „Indul a versenyláz” című többnapos rendezvénysorozat, amelyet a tanulói lemorzsolódással veszélyeztetett intézmények támogatásának programja keretein belül szerveztek.

Az esemény első napján sportversenyeken vehettek részt az általános iskolák csapatai, amelyek közül a legjobb eredményekért járó elismeréseket a bátonyterenyei Bartók Béla Térségi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kossuth Lajos Tagintézménye diákjai vehették át Csank István Csaba igazgatótól és Bartus Róbert testnevelő tanártól. A rendezvény második napján a műveltség került a középpontba. A legtöbb diák a Honfoglaló nevű vetélkedőben vett részt, amelyben egy-egy iskolákból több csapat is szerepelhetett, közülük a salgótarjáni Uzoni Péter Gimnázium és Általános Iskola tanulói bizonyultak a legjobbnak.

A szavalóverseny első helyezését Erki Rebeka, a Bartók Béla Általános Iskola Kossuth Lajos Tagintézményének tanulója, valamint Molnár Rebeka, a dorogházi Móra Ferenc Általános Iskola növendéke között osztotta meg a zsűri. A rendezvényen a diákok egy karaokeversenyben is összemérhették a tudásukat, közülük a salgótarjáni Uzoni Péter Gimnázium és Általános Iskola csapata énekelte magát az első helyig. Emellett Gáspár Kinga a II. János Pál Pápa Katolikus Óvoda és Általános Iskola növendéke a Hasznosíts újra – PET nevű verseny első helyezettjeként szintén elismerésben részesült, amelyet a többi vetélkedő díjazottjaival együtt vehetett át Nagy-Majdon József polgármestertől, Csank István Csaba igazgatótól és Paré Zsuzsanna informatikatanártól.

Hozzászólások