Valódi közösségi hely lesz az új ipolyszögi kultúrház

Ipolyszög közel harmincmillió forintot nyert el a kultúrház felújítására a napokban a Magyar falu program önkormányzatok számára kiírt közösségi tér ki- vagy átalakítása és foglalkoztatás című pályázatán.

– A községünk közvetett célja mindig is az volt, hogy az önkormányzat tulajdonában lévő ingatlanok értéknövelő felújítása és akadálymentesítése megtörténjen. Ezért is nagy öröm számunkra, hogy a Csipcsirip Tagóvoda és a polgármesteri hivatal energetikai korszerűsítése után végre a művelődési házunk is megújulhat – mondta Kárdási Jánosné.

A polgármester hozzátette: – Egyelőre még zajlanak az egyeztetések a kivitelezővel, de mindenképpen szeretnénk az épületbe bevezetni a víz és az áramszolgáltatást, valamint vizesblokkot is kialakítanánk. Ezenkívül a belső tér korszerűsítése lenne még fontos.

A helyi fiatalok és idősek is jól érezhetik majd itt magukat – mondta Kárdási Jánosné
Fotó: T.A. / NMH

Mint ismert, az önkormányzat egy korábban elnyert pályázat és önerő hozzájárulásával 13 millió forintból cserélte ki a művelődési ház tetejét. Nemrégiben pedig saját forrásból a nyílászárók kicserélését is elkezdték.

– Az intézmény rendbetételére főként azért van szükség, mert jelenleg nincs egy olyan közösségi helyünk, ahol a helyi fiatalokkal és idősekkel egyaránt foglalkozhatnánk. Emellett az épület otthont adhatna a rendezvényeinknek és összejöveteleinknek, amellyel a falu közösségi életét élénkíthetnénk. Ugyanakkor a felújítással a lakosok vágya is valóra válhat, hiszen évek óta szeretnék elérni, hogy az egykor népszerű létesítmény visszakapja régi fényét – mondta a polgármester, aki bízik benne, hogy jövő tavasszal birtokba vehetik az intézményt.

Hozzászólások

szponzorált tartalom
Hangolódjunk az őszre – káros szokásoktól menetesen
labdarúgó európai szuperkupa
A Bayern nyerte Budapesten a trófeát
EL-selejtező / 3 órája
A Standard Liege lesz a Fehérvár ellenfele
A főtáblára jutásért sorra kerülő mérkőzés Belgiumban lesz.
misszió / 6 órája
Hollókőre látogatott a köztársasági elnök felesége is
MTI
EL-selejtező / 6 órája
Tizenegyespárbaj után győzte le a Reims csapatát a Fehérvár
veszélyes ingatlan / 7 órája
Életveszély, szemét és közműlopás: igazi szégyenfoltja Salgótarjánnak a lakótelep (fotók, videó)
K. K
fontos ügyek / 7 órája
Online rendezik meg idén a szervátültetettek találkozóját
Nemzetiségek / 8 órája
Semjén Zsolt: a kultúra megmaradásunk egyik záloga
Az unoka / 8 órája
Forog az Oscar-díjas Deák Kristóf első mozifilmje