27°
24°
13°

Vállalkozóknak is elkészítették

Az őstermelők és az áfafizetésre kötelezett magánszemélyek mellett idén már az egyéni vállalkozóknak is készített személyijövedelemadó-bevallási tervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

– Május 20-ig, hétfőig az érintetteknek ki kell egészíteniük a tervezetüket, hogy abból érvényes bevallás legyen, vagy saját maguknak kell kitöltetniük és beküldeniük a nyomtatványt. A tervezet nem válik automatikusan bevallássá, ugyanis azt ki kell egészíteni az őstermelői, az egyéni vállalkozói és az önálló tevékenységből származó jövedelmi adatokkal – mondta Herczegh Edina, az adóhatóság megyei igazgatóságának sajtóreferense.

Hozzátette: amennyiben a mezőgazdasági őstermelő éves bevétele tavaly kevesebb mint 600 ezer forint volt és más bevallásköteles jövedelme sem volt, akkor bevallást sem kell benyújtania.

– A nem kifizetőtől származó jövedelmek, valamint a mezőgazdasági őstermelők, az áfa fizetésére kötelezett magánszemélyek és az egyéni vállalkozók tevékenységéhez kapcsolódó költségek, bevételek nem szerepelnek a NAV nyilvántartásában, így azokat az adóbevallási tervezet nem tartalmazza, csak ajánlatként segít a bevallás elkészítésében – közölte a megyei sajtóreferens.

Akik elmulasztják a tervezet módosítását, vagy nem nyújtják be bevallásukat, azoktól a NAV hiánypótlást kér, erre tizenöt napos határidő áll rendelkezésre. Ennek kihagyása esetén azonban már ötvenezer forint mulasztási bírság szabható ki.

 

Hozzászólások

kevesebb félreértés
Figyeljünk oda, mit írunk alá lakásbérléskor
Hűség és barátság / 10 perce
Szobrot kapott Nemecsek Ernő a Füvészkertben
A mű egy különleges, japán eredetű technológiával készült.
Renitens rekorderek / 40 perce
Ezek voltak a tenisztörténelem legnagyobb pénzbüntetései
gyász / 1 órája
Meghalt Fekete Gyula, a Hungária és Dolly Roll együttesek szaxofonosa
Mentorok irányításával / 1 órája
Csikófogat: kötetbe gyűltek az Orpheusz Írótábor írásai
Bartók után szabadon / 1 órája
Berecz Mihálynak a kotta néha csak látszólag segítség
Keleti kényelem / 1 órája
Kell menni bevásárolni, szólt a mosógép
különcök / 2 órája
Jövőre újra eljön a Slipknot Magyarországra