11°
18°

Vállalkozóknak is elkészítették

Az őstermelők és az áfafizetésre kötelezett magánszemélyek mellett idén már az egyéni vállalkozóknak is készített személyijövedelemadó-bevallási tervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

– Május 20-ig, hétfőig az érintetteknek ki kell egészíteniük a tervezetüket, hogy abból érvényes bevallás legyen, vagy saját maguknak kell kitöltetniük és beküldeniük a nyomtatványt. A tervezet nem válik automatikusan bevallássá, ugyanis azt ki kell egészíteni az őstermelői, az egyéni vállalkozói és az önálló tevékenységből származó jövedelmi adatokkal – mondta Herczegh Edina, az adóhatóság megyei igazgatóságának sajtóreferense.

Hozzátette: amennyiben a mezőgazdasági őstermelő éves bevétele tavaly kevesebb mint 600 ezer forint volt és más bevallásköteles jövedelme sem volt, akkor bevallást sem kell benyújtania.

– A nem kifizetőtől származó jövedelmek, valamint a mezőgazdasági őstermelők, az áfa fizetésére kötelezett magánszemélyek és az egyéni vállalkozók tevékenységéhez kapcsolódó költségek, bevételek nem szerepelnek a NAV nyilvántartásában, így azokat az adóbevallási tervezet nem tartalmazza, csak ajánlatként segít a bevallás elkészítésében – közölte a megyei sajtóreferens.

Akik elmulasztják a tervezet módosítását, vagy nem nyújtják be bevallásukat, azoktól a NAV hiánypótlást kér, erre tizenöt napos határidő áll rendelkezésre. Ennek kihagyása esetén azonban már ötvenezer forint mulasztási bírság szabható ki.

 

Hozzászólások

Nemcsak nézelődni
Bukovszki Péter
Kóstolni is lehet a lengyel vodkamúzeumban
fejlesztés / 12 perce
Egészségház épült Berkenyén
Az elmúlt hónapokban komoly munkák zajlottak a falu orvosi rendelőjénél. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán nyert el a község önkormányzata százszázalékos támogatást az épület rendbetételére.
ismét nekivágnak / 2 órája
Június elején indul a K2 meghódítására a két magyar hegymászó
Daganatos megbetegedés / 2 órája
A 2-es típusú cukorbetegség növelheti a rák kockázatát
alkotás / 2 órája
Nagy sikerük van a fiatal bátonyterenyei színjátszóknak
Veres Edina
Földönkívüliek / 2 órája
A Pentagon elismerte, hogy volt UFO-kutatási programja
Zarándoklat / 2 órája
Idén is körbejárja Tokaj-Hegyalját a bor védőszenjének ereklyéje
A Hallelujah szerzője / 2 órája
Elárverezik Leonard Cohen múzsájához írt leveleit