Hallgassa élőben!

Újabb öt évre bizalmat szavaztak a két nógrádi iskolaigazgatónak

Újabb ötéves intézményvezetői ciklusát kezdi meg Kormány Zsoltné a Ráday Gedeon Általános Iskolában, illetve Batta Tibor a Berceli Széchenyi István Általános Iskolában. A két igazgató újbóli megbízását a pedagógus kollégáik mellett a Balassagyarmati Tankerületi Központ is támogatta, így az igazgatói szék elnyeréséért nem kellett pályázatot benyújtaniuk.

Nagyné Barna Orsolya, a Balassagyarmati Tankerületi Központ igazgatója elmondta: csupán akkor lehetséges egy intézményvezető második ciklusra történő megbízása pályáztatás nélkül, ha azzal mind a fenntartó, mind a nevelőtestület egyetért.

– Még tavaly év végén szavazással döntött arról a két iskola nevelőtestülete, hogy elégedettek az eddigi igazgatójuk munkájával. Az álláspontjukat a Balassagyarmati Tankerületi Központ – mint fenntartó – támogatta. Minderről a határozatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma felé kellett felterjesztenünk, ahonnan a napokban megérkezett a jóváhagyás. Ennek fényében Kormány Zsoltné a Ráday Gedeon Általános Iskola, míg Batta Tibor a Berceli Széchenyi István Általános Iskola vezetői megbízását nyerte el újabb öt évre – mondta Nagyné Barna Orsolya.

A Balassagyarmati Tanke­rületi Központ igazgatója azt is kifejtette, hogy Kormány Zsoltné a Ludányhalásziban működő intézmény irányítását 2016-ban kezdte meg az együttműködés és az esélyegyenlőség megteremtésének jegyében. Az iskolában hetven százalék feletti a hátrányos helyzetű tanulók aránya, így az ebből adódó hátrányok csökkentését, illetve a szülőkkel és a társszervekkel való hatékony együttműködés megteremtését az intézményvezető mindig is fontos feladatának tekintette.

– A tanítói végzettségű Kormány Zsoltné jó kommunikációs képességgel bír és nagyon empatikus. Ennek köszönhető, hogy mind a szülőkkel, mind a pedagógusokkal olyan szoros kapcsolatot alakított ki, amely hiányában a tanulók megsegítését célzó közös munka elképzelhetetlen lenne. Az iskolában tanár kollégáival közösen esélyteremtő programokat és felzárkóztató tevékenységeket valósítanak meg. Emellett igazgatóként minden pályázati lehetőséget megragad annak érdekében, hogy intézménye a 21. századi követelményeknek eleget tudjon tenni. Ezt támasztja alá, hogy több Európai Uniós és hazai pályázatot is megvalósítottak már, így résztvevői például a Példakép táboroknak, a Szülő-Suli programnak, vagy az Útravaló-Macika Ösztöndíjprogramnak – közölte a tankerület igazgatója.

Kormány Zsoltné

A másik intézmény, ahol nem volt szükség pályázat kiírására az igazgató személyét illetően, a Berceli Széchenyi István Általános Iskola. Batta Tibor a kollégáival és a szülőkkel egyaránt szoros együttműködésre törekszik, hiszen szerinte ez a sikeres iskola kulcsa. Munkája során fontosnak tartja, hogy az iskola ne csupán az ismeretek átadásának helyszíne legyen, hanem a tanulók kreativitását is erősítse, valamint segítsen eligazodni az őket körülvevő digitális világban.

– Batta Tibor 2013-ban megbízott intézményvezetőként, majd 2016-tól igazgatóként látja el Bercelen a vezetői feladatokat. Az intézmény az elmúlt hónapokban nagy átalakuláson ment keresztül. Egy európai uniós, csaknem egymilliárd forintos pályázat segítségével teljesen megújult az iskola, így a diákok korszerűen felszerelt tantermekben tanulhatnak. Nem csupán szaktantermeket alakítottak ki, hanem például nyelvi labort, közösségi tereket, illetve az alapfokú művészeti oktatáshoz szükséges termeket. Emellett bővült a tornaterem és az iskolaudvar is – fejtette ki Nagyné Barna Orsolya.

Batta Tibor

A tankerület igazgatójának véleménye szerint Batta Tibor vezetői képességét dicséri, hogy igazgatói ciklusa alatt csapattá kovácsolta az iskola dolgozóinak közösségét, amely immár képes a közösen kialakított célokért egyesült erővel, egy emberként tenni.

Hozzászólások

gyász
Oláh Gergőnek is erőt adott Törőcsik Mari
kézilabda / 39 perce
Érden folytatja a Fradi salgótarjáni származású kapusa
Hadfi Gréta a következő idényben Érden védi a kaput.
megrázó / 50 perce
Tragédia! Munka közben gázolták halálra a jelzőőrt
Járványmozi feketén / 1 órája
A torrentezők most a legtöbbször ezeket a filmeket töltik le
Diósjenő / 1 órája
Megalkotta élete legfontosabb művét a nógrádi helytörténész
Lászlók Judit
feleségének tette / 1 órája
Ígérete szerint hatalmas összeget adományozott egy állatkertnek az idős férfi
döntés / 1 órája
Újabb fejlemény az Újpest címervitája ügyében
szerzői jog / 1 órája
Pereli a Tintin-szobrok alkotóját a Hergé-hagyaték kezelője