16°
28°
18°

Tükröt mutatnak a helyi értékekről

Egy évvel ezelőtt Kővári József indította útjára az egyik legnagyobb közösségi portálon azt a Bátonyterenyei TükörKÉP elnevezésű csoportot, amely a környékbeli fotósok megállított pillanatait tárja napról napra a mintegy 1600 követője elé.

– Az oldalt abból a célból hoztam létre, hogy a nógrádi fényképészekkel közösen népszerűsítsük Bátonyterenye szépségét és értékeit. Szeretnénk rácáfolni arra a tévhitre, hogy ebben a városban semmi szépség nincs. Emellett a környéken rengeteg jó fotós van, akik rendre megörökítik a csodás dolgokat. Eddig mintegy hatvanan töltöttek fel képeket az oldalra, akik közül több mint tízen már rendszeres posztolók – mondta Kővári József, aki összetartó, közös érdeklődési körű csapatot szeretett volna kovácsolni a megyei fényképészekből.

Hozzátette: már többször szerveztek közös kirándulásokat, ahol alkalmuk nyílt együtt is lencsevégre kapni a világot. Először Nemti csodáit fedezték fel, de a Mátrai Erőműbe is ellátogattak már. A városlakók részéről is igen pozitívak a visszajelzések a csoporttal kapcsolatban, sokan fejezik ki tetszésüket a fotók iránt, amelyek sokszor visszaidézik a múltbéli emlékeket. A politikától mentes oldalon mintegy négyezer fénykép látott napvilágot, amelyekre közel 220 ezren adtak le lájkot vagy hozzászólást. Hizsnyai Sándor a csoport egyik legaktívabb képfeltöltője, az első képet is a helyi hobbifotós osztotta meg a tagokkal.

– Jól érzem magam a társaságban, igazán jólesnek a dicséretek. Néhány éve kezdtem el kattintgatni, s nagyon szeretem ezt a hobbit! Izgatottan vártam már a jó időt, hogy újra a természetet járhassam… – mondta Sándor, aki elsősorban a tájképek szerelmese. A csoporthoz bárki szabadon csatlakozhat, aki megosztaná különleges fotóit az emberekkel.

Hozzászólások

itt a nyár
Tóth-Nagy Orsolya
Az európai nyaralások a legnépszerűbbek, de a Balaton is közkedvelt
JEGYZET / 21 perce
Ez nem pótvizsga
Kammerer igazi profi, aki az eredményességet szem előtt tartva sohasem lelkizett azon, hogy társat, helyesebben párt cseréljen.
Ugrás iOS és Android mellé? / 51 perce
Brutális, 60 százalékos gyorsulást ígérnek az okostelefonokra
Órákon belül / 51 perce
Újra őrizetbe vették Franciaországban az ETA egykori vezetőjét
itt a megoldás / 8 órája
Mit üzennek az álmaink?
hungarikum / 8 órája
Több mint 150 pálinkával neveztek az idei versenyre
7 mm-es művészettörténet / 8 órája
Gyilkos pénzt fizettek a Van Gogh életét kioltó fegyverért
Made in Asia / 10 órája
Nagyszabású kiállítással ünnepli jubileumát a Hopp Ferenc Múzeum