Trükk a büdzsével

A megyeszékhely a szokásokkal ellentétben idén szeptemberben nem tárgyalta a város költségvetésének első félévi állapotát – mondta keddi sajtótájékoztatóján Tolnai Sándor, a közgyűlés pénzügyi bizottságának elnöke.

Úgy fogalmazott: a szocialista városvezetés trükközik a költségvetéssel.

– Nincsenek nyilvános és pontos adatok Salgótarján idei költségvetéséről, a hangulatjavító beruházások jelentős részét pedig hitelből fedezik. Ez ellen a Fidesz–KDNP frakciója többször is tiltakozott az elmúlt időszakban…A fő kérdés mégis az, hogy mekkorára hízott a város adóssága? A városvezetés ezeket a számokat nem hozta nyilvánosságra és egy legalább 2006-ig visszavezethető hagyományt felrúgva, a szeptember 12-i ülésén nem tárgyalta meg az aktuális költségvetési év félévi teljesítményét! – mondta Tolnai Sándor.

– A beszámoló helyett az MSZP-s városvezetés által beterjesztett és a Jobbikkal kiegészült baloldali többség által elfogadott költségvetésre támaszkodhatunk. Ebben az idei évre egy 800 milliós hitelfelvétel szerepel, amely a tavalyival együtt meghaladja az 1,3 milliárd forintot. A törlesztés 2020-ban több mint 240 millió forintos terhet ró majd az önkormányzatra – összegezte Tolnai Sándor, a városi közgyűlés pénzügyi bizottságának elnöke.

Hozzászólások

egy európai kolozsváron
Harag György-emlékév indul az MMA szervezésében
szabálytalanság / 40 perce
Ezért a manőverért fél év börtönt kapott a kamionsofőr (videó)
Persze a jogsiját is elvették.
Klímaváltozás / 44 perce
Szú pusztít a magyar fenyvesekben is
új célok / 53 perce
A Roland Garroson és Wimbledonban is megvan a főtábla Balázs Attilának
Válogatás / 1 órája
Szalóki Ági énekel a Várkert Bazárban
váratlan bejelentés / 1 órája
Visszavonult a volt világelső Sarapova
tűzeset / 2 órája
Több tűzhöz is hívták a nógrádi lánglovagokat
felelőtlen előzés / 2 órája
Öt év fogházbüntetésre ítéltek egy salgótarjáni férfit