Fotó: H.M. / NMH

Támaszt nyújtanak az üzenetei a tarjáni járókelőknek

Rengeteg járókelőnek csal mosolyt az arcára utcai dekorációjával Drávai Attiláné, akinek különleges szokása kétéves múltra tekint vissza. Sokan megcsodálják az utcai díszeket és a melléjük helyezett táblát, amelyek színt vittek a József Attila utca életébe. Mint az alkotó elmondta, a gyerekek sokszor gyönyörködnek díszes betűiben, olykor egy-egy tematikus rajzában, de a táblára írt idézetek igazi célja, hogy pozitív gondolkodásra ösztönözzék a lakosságot.

– Iskolaidőben az utca rendkívül forgalmas, számtalan szülő hozza-viszi gyermekét a közeli intézménybe vagy az uszodába. Sokan találkoznak hát az üzenettel. Gyakran látom az ablakból, hogy jó kedvre derülnek, akik erre sétálnak – mondta Drávai Attiláné, aki könyvekből, versekből, filmekből idézett mondataival vagy dalszöveggel hívja fel a figyelmet arra, miért lehetünk hálásak, derűlátók.

Néha egy-két kedves szóval is lelkesíti az arra járókat. A gondosan megválasztott szavak misztikus üzenetként is szolgálnak a gyalogosok számára. Talán éppen egy kérdésre kapják meg a választ, vagy gondolataikba merülve magukra ismerhetnek a táblára írt idézetben. Drávai Attiláné először két éve, gyereknapon készített járókelőknek szánt, táblára írt kedvességet, amelynek környezetét mindig gondosan rendezi.

– Szabadidőmben jó néhány alkalommal a közterületen is eltakarítottam, mert zavart, hogy eldobálják a szemetet. A tisztaságra is próbálom ösztönözni az embereket, akik szerencsére nagy becsben tartják a kihelyezett díszeket – mondta Drávai Attiláné, aki úgy véli, ezekben a nehéz időkben mindinkább szükség van egy kis figyelmességre.

Hozzászólások

szponzorált tartalom
Díjakat alapít és adományoz a Magyar Batthyány Alapítvány
Kedvezmények
Július 17-ig nyújthatóak be az adóhivatalhoz a vírus miatti méltányossági kérelmek
Gyermekvédelem / 50 perce
Kocsis Máté: a pedofil bűncselekmények kapcsán nincs bocsánat
A Fidesz frakcióvezetője szerint átfogó jogszabály-módosítási csomagra van szükség.
tippek / 1 órája
Így lesz tökéletes a zabkása
pusztító / 1 órája
Ismeretlen, agresszív algafaj fojtogatja az egyik korallzátony élővilágát
lebuktak / 1 órája
Ezzel a gyönyörű színésznővel randevúzik Amerika Kapitány (fotók)
film / 1 órája
Kaput nyitottak a nógrádi mozik, ismét pörögnek a filmkockák
Kakuk Klaudia
Napirend / 1 órája
Rendkívüli ülésen dönt a parlament a járvány miatti uniós hitelfelvételről
Az „új normális” / 2 órája
Gépi tanulással védekezhetünk az ismeretlen fenyegések ellen