Fotó: H.M. / NMH

Szüreti nótáknak szólt a taps Salgótarjánban

Szüret idején, az érett szőlő szedése közben az emberek jellemzően sokat énekeltek és tréfálkoztak. Az elvégzett munka után, a szüreti bálokon is rendre fel-felcsendültek a magyar nóták.

Nem volt ez másképpen múlt szombaton a Salgótarjáni Magyar Nóta- és Népzenei Egyesület őszi nótadélutánján sem, amelyen stílszerűen a szürethez szorosan köthető dallamok járták át a Hello Café falait. Az egyesület tagjai egyébként immár 15 esztendeje lelkesen dalolnak, akik Bohács István, aranykoszorús és Aranycinege díjas nótaénekes vezetésével havonta két alkalommal a József Attila Művelődési Központ klubtermében is összegyűlnek gyakorolni.

A nótás kedvű társaság a családias légkörben zajló foglalkozásokon magyar nótákat, népdalokat és operetteket tanul, amelyekből a legjobbakat a negyedévente megszervezett saját nótadélutánjaikon is bemutatja a nagyérdeműnek. A rendezvény remek hangulatát Éliás Tibor előadóművész, a Magyarnóta Szerzők és Énekesek Országos Egyesületének elnöke még tovább emelte fellépésével.

Bohács István elmondta: a résztvevők ezúttal is nagyszerű műsorral készültek a közönségnek, a nótázás felszínre hozta a valódi érzelmeket. A főszervező szerint a nótadélutánok sikere az egyesület tagjainak töretlen lelkesedésében, valamint a hallgatóság nóták iránti szeretetében rejlik. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy ezúttal is vastaps kíséretében váltották egymást a színpadon az egyesület tagjai. Szívből szóltak az ismert szüreti dallamok a kávézóban, amelyek hallatán a jelenlévők lelke immár feltöltődve várja az őszt…

 

Hozzászólások

Covid–19
Brüsszel a koronavírus-járvány közepén is csak a piacot védi
Becsmérlések / 8 perce
Ilyen, amikor lehull az álarc a baloldalról
A szavak szintjén mindenkit képviselni szeretne a baloldal, mégis rendre becsmérelnek egyes társadalmi csoportokat vagy az egész országot.
szomorú vallomás / 1 órája
Pécsi Ildikó fiának fájdalmas nyilatkozata: Édesanyám jelenleg a legnagyobb meccsét vívja
Interjú / 1 órája
Erős helyi beágyazottságú jelölteket indít a Fidesz a fővárosban 2022-ben
Halottak napja / 1 órája
Elhunyt szeretteinkre emlékezünk a hétvégén
mindenszentek / 1 órája
Több nógrádi városban is korlátozzák a forgalmat a sírkerteknél
Nagy Orsolya
egy húszast simán letagadhat / 2 órája
A dögös mamám! Nem csodáljuk, hogy büszke ezekre a képekre a 66 éves Kim Basinger lánya
Nehéz váltani / 2 órája
Halloweenkor takarítsuk ki a zombikat a hálózatból