2020. 02. 14. 21:04 |
Biztosan mindenkivel előfordult már élete során legalább egyszer, hogy villámként fúródott szívébe Ámor nyila. Van, akit első látásra eltalál, míg másnak hosszabb időbe telik, hogy virágot növesszen a szívében elszórt szeretet magvaiból.

Több mint fél évszázada, hogy a nagyszüleim megismerkedtek, de ahogy egymásra néznek, még mindig ugyanúgy csillan fel a szemük, mint a legelején! A mama akkor még nagyon fiatal volt, amikor a papa bátorságot vett, és átnyújtotta neki a szerelem első virágát. Azóta is együtt nevelgetik. Ők aztán sok mindent megéltek, hol jobb, hol rosszabb időket, de bármi történt is az életükben, a kapocs sohasem szakadt el közöttük, mindig kitartottak egymás mellett.

Sokszor kérdeztem már tőlük, mi a sírig tartó szerelem titka, ami talán mindenkit foglalkoztat. A tévhittel ellentétben mindannyian követünk el hibákat – válaszolta nagymamám, aki mindig arra figyelmeztetett, hogyha az egyik fél megbántja a másikat, a legfontosabb dolog a világon, hogy bocsánatot kérjen és változtatni próbáljon. Mindemellett a bizalom, a türelem, a tisztelet és a feltétel nélküli szeretet is nélkülözhetetlen a hosszan tartó kapcsolathoz – tette hozzá.

Manapság kevesen vigyáznak a szerelem virágára. Nem gondoskodnak róla, hagyják elhervadni, kiszáradni, pedig az év minden napján szükség lenne szeretettel, kedvességgel és figyelmességgel meglocsolni, nemcsak Valentinkor…

Hozzászólások