23°
30°
14°

Szécsényi diákok a legjobbak között

A szécsényi fiatalok elkötelezettek a művészetek és a hagyományőrzés iránt. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy hamarosan Budapesten vendégszerepelnek a helyi diákok.

Mint megtudtuk, a Fesztivál Zenekar június 17-én, vasárnap a Hősök terén Tér, zene, tánc címmel ad koncertet. Az előadás egy része alatt, az ország különböző részéről érkező diákok, előre megtanult koreográfiát mutatnak be, amelyre hónapokon át készülnek. A szécsényi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnáziumból a tanulók az idén már harmadik alkalommal képviselik a várost a bemutatón. A tanév során Takács Bernadett táncpedagógus készítette fel a diákokat. A résztvevő fiatalok jutalma június 18-án, hétfőn egy szentendrei kirándulás lesz.

Országos versenyeken a katolikus iskola diákjai is szép eredményeket szereznek. A közelmúltban megrendezett XXIII. Országos Szorobánversenyen a területi megmérettetés legjobbjai vettek részt. Az országos döntőn második helyen végzett az első osztályos Horváth Konrád. A negyedik helyen végeztek, Zsíros Bálint és Kovács Máté 2. osztályos tanulók. A negyedik osztályos Puszta Hanna, Kerényi Dániel Róbert és Bunder Zita. Az ötödik osztályos Kiss Fruzsina és a hetedik osztályos Kanyó Blanka. Felkészítő tanáraik Lukács Linda, Ludányiné Bella Szilvia és Lénárt Lászlóné voltak. Az ötödik helyen nyolc, a hatodikon pedig négy bárkányis diák végzett.

Hozzászólások