Számos szécsényi beteg gyereket és családot támogattak

A Szécsényi Beteg Gyermekekért Alapítványt egy helybeli súlyos beteg gyermek állapota miatt alapította Kaszás Gábor ügyvezető, dr. Zsók Ildikó Julianna gyermekorvos, Kériné Szabó Mária óvónő, Gyarmatiné Rostás Ida Mária tanárnő, Frischné Szeredai Emese védőnő 2002-ben.

Az eltelt években az alapítvány adományaiból közel 20 gyermek betegségét és családja helyzetét segítették. Vállalásaik közé tartozik a gyógyítás támogatása, a gyermekbetegségek megelőzésének segítése, és a diagnosztikai és terápiás eszközök beszerzése.

A legcsekélyebbnek tűnő felajánlás is nagy segítség a számukra, hiszen több gyermek harcol különböző tartós vagy akut súlyos betegséggel a városban, amely komoly anyagi terhet jelent az amúgy is nehéz helyzetben lévő családoknak. A beteg gyermekek 24 órás ápolást igényelnek, az ápolást végző szülő a legtöbbször kiesik a munkából, így egykeresetűvé válik a család.

Erdélyi Anett az öttagú kuratórium egyik tagja
Fotó: Sz.F. / NMH

Dr. Harikné dr. Havasi Beáta ügyvéd 2006-ban lett az alapítvány elnöke, hosszú évekig szorgalmazta, patronálta a bajba jutott rászoruló családokat. A közhasznú alapítvány karitatív módon látja el feladatát, az öttagú kuratórium a támogatási kérelem alapján dönt a finanszírozásról. A bizottság tagjai: Frischné Szeredai Emese, Kériné Szabó Mária, Lénárt Lászlóné tanárnő, Szabóné dr. Rózsahegyi Katalin gyógyszerész és Erdélyi Anett titkárnő. A helyi oktatási intézményekben meghirdetett Gyógyító alkotások című pályázathoz érkezett művek díszítik az adománygyűjtő ládákat, amelyek két kereskedelmi egységben és a Takarékbankban találhatók. Erdélyi Anett, az alapítvány elnöke lapunknak elmondta, mindenkinek hálásak, akik jövedelemadójuk egy százalékával, vagy más formában támogatják az alapítványt, hiszen ők csak ebből a pénzből tudnak segíteni a rászorulókon.

Hozzászólások

szponzorált tartalom
A COVID árnyékában a baromfiipar
szponzorált tartalom
Akár tíz évig is velünk maradhatnak az eldobált csikkek
Kézilabda NMH-összeállítás
A Strandépítők női csapata itthon, míg a férfiak idegenben játszanak
koronavírus / 39 perce
Koronavírus: tesztelték a Nógrád megyei pedagógusokat
Ezen a héten szűkebb hazánkban is megkezdődött az óvodai, illetve az iskolai pedagógusok, dolgozók tesztelése. Ez a tervek szerint heti rendszerességgel fog ismétlődni. Nógrád megye legtöbb középfokú oktatási intézményében nem találtak fertőzött személyt.
Gazdaságstratégia / 42 perce
Szijjártó: újabb 61 milliárdos támogatást kaphatnak a cégek fejlesztésekre (videó)
gyáz / 54 perce
Megindító gitárszólóval búcsúzik Balázs Fecótól az Edda tarjáni gitárosa (videó)
Interjú / 55 perce
Kövér László: az unió intézményrendszere megérett a reformációra
30 milliárd a tét / 1 órája
Egyre több gyereke bukkan fel: focicsapatnyi örökös harcol Maradona vagyonáért
életút / 1 órája
200 éve született Friedrich Engels
Családpolitika / 1 órája
Februártól gyorsabban kapnak okmányt a csecsemők (videó)