Hallgassa élőben!

Számos szécsényi beteg gyereket és családot támogattak

A Szécsényi Beteg Gyermekekért Alapítványt egy helybeli súlyos beteg gyermek állapota miatt alapította Kaszás Gábor ügyvezető, dr. Zsók Ildikó Julianna gyermekorvos, Kériné Szabó Mária óvónő, Gyarmatiné Rostás Ida Mária tanárnő, Frischné Szeredai Emese védőnő 2002-ben.

Az eltelt években az alapítvány adományaiból közel 20 gyermek betegségét és családja helyzetét segítették. Vállalásaik közé tartozik a gyógyítás támogatása, a gyermekbetegségek megelőzésének segítése, és a diagnosztikai és terápiás eszközök beszerzése.

A legcsekélyebbnek tűnő felajánlás is nagy segítség a számukra, hiszen több gyermek harcol különböző tartós vagy akut súlyos betegséggel a városban, amely komoly anyagi terhet jelent az amúgy is nehéz helyzetben lévő családoknak. A beteg gyermekek 24 órás ápolást igényelnek, az ápolást végző szülő a legtöbbször kiesik a munkából, így egykeresetűvé válik a család.

Erdélyi Anett az öttagú kuratórium egyik tagja
Fotó: Sz.F. / NMH

Dr. Harikné dr. Havasi Beáta ügyvéd 2006-ban lett az alapítvány elnöke, hosszú évekig szorgalmazta, patronálta a bajba jutott rászoruló családokat. A közhasznú alapítvány karitatív módon látja el feladatát, az öttagú kuratórium a támogatási kérelem alapján dönt a finanszírozásról. A bizottság tagjai: Frischné Szeredai Emese, Kériné Szabó Mária, Lénárt Lászlóné tanárnő, Szabóné dr. Rózsahegyi Katalin gyógyszerész és Erdélyi Anett titkárnő. A helyi oktatási intézményekben meghirdetett Gyógyító alkotások című pályázathoz érkezett művek díszítik az adománygyűjtő ládákat, amelyek két kereskedelmi egységben és a Takarékbankban találhatók. Erdélyi Anett, az alapítvány elnöke lapunknak elmondta, mindenkinek hálásak, akik jövedelemadójuk egy százalékával, vagy más formában támogatják az alapítványt, hiszen ők csak ebből a pénzből tudnak segíteni a rászorulókon.

Hozzászólások

felújítás Gerhát Karina
Modernebbé vált a karancsberényi közösségi ház
ingyenesen látogatható / 13 perce
Ingyenes futballtörténeti kiállítást nyitott az MTI Nemzeti Fotótár
A hét magyarországi nagyvárosban megtekinthető szabadtéri tárlat a magyar labdarúgás emlékezetes pillanatait dolgozza fel az Aranycsapattól a jelenig.
Tájékozódási futás / 22 perce
Mintegy ezer tájfutó kereste a pontokat Kazárnál (fotók)
felkérés / 40 perce
Megtisztelő titulussal gazdagodott Pindroch Csaba
felújítás / 48 perce
Sókamra is várta a visszatérő ságújalui ovisokat
Szenográdi Ferenc
négy keréken / 53 perce
Az országban nem lesz párja a patvarci Palóc Ringnek
Fodor Orsolya
86 gyártó 86 appja / 54 perce
Akik „házastársi vírus” kémprogramot telepítenek párjuk mobiljára
kampány / 56 perce
A véradók a járvány alatt is kitettek magukért