Ralis és nyugdíjas klub is rengeteget tett Szécsény hírnevének öregbítéséért

A városi önkormányzat által alapított Szécsény Városá­ért díjat a közéletében huzamosabb időn át kiemelkedő tevékenységet végző magánszemély, vagy szervezet kaphatja meg. Az átadásra minden évben a március 15-i ünnepségen kerül sor, ám idén a tavaszi veszélyhelyzet miatt ez elmaradt, s a város polgármestere és jegyzője csak a minap, az októberi szüreti rendezvényen adta át az elismeréseket.

Idén az önkormányzat díjjal ismerte el a Szécsényi Derűs Asszonyok Nyugdíjas Klubja sokrétű munkáját. A nyugdíjas klub 1975-ben alakult azzal a céllal, hogy az idős, gyakran egyedül élő embereknek hasznos időtöltést jelentő programokat biztosítson. Első vezetője Balla Károly volt, majd Tóthné Csábi Viktória, Tóth Józsefné, Balogh Ferencné. Kiss Lajosné 1995-től 15 éven át szervezte, irányította a közösség életét. Napjainkban Bunder Irén, a jó szervezőkészséggel megáldott közösségi ember áll a klub élén.

A csoport 1989-ben alapító tagja volt a Nyugdíjasok és Idősek Életet az Éveknek Országos Szövetségének. Az addig megszokott közösségi programjukat amatőr művészeti tevékenységgel is kiegészítették. Azóta az Életet az Éveknek Országos Szövetség Nógrád Megyei Szervezetével közösen Szécsényben rendezik meg a megye nyugdíjasklubjainak kulturális találkozóját. Napjainkban, köszönhetően a csoport vezetőjének, a szenior örömtánc is felkerült a tevékenységi listájukra. A színes klubfoglalkozások mellett városi rendezvényeken való részvétel, kirándulások, más klubokkal való találkozás, megyei rendezvények szervezése, országos programokon való részvétel, közös sportolás, tánc teszi hangulatossá és tartalmassá a közösség életét.

A klubban több mint félszáz szépkorú találja meg a kikapcsolódás, a szórakozás, a közösségi élet színterét. Tevékenységükkel, létükkel nemcsak a saját, a város életét is gazdagítják, szebbé teszik. Működésükhöz segítséget kapnak a város önkormányzatától és a művelődési központtól.

Vincze Ferenc autóversenyző a város nevezetességeit ábrázoló képpel
Fotó: Sz.F. / NMH

A város önkormányzata Szécsény Városért kitüntető díjjal ismerte el Vincze Ferenc autóversenyző kiemelkedő sportteljesítményét, aki tavaly megnyerte az Országos Rally Bajnokságot. Az autó­sport szerelmese fiatal kora ellenére már 200 serleggel büszkélkedhet. Élete első versenyén 1998-ban vett részt, amikor éppenhogy betöltötte a 7. életévét. A 7–13 évesek kategóriájában a 20 induló közül negyedikként ért célba.

Ezt követően számos alkalommal rajthoz állt, sok győzelem fűződik a nevéhez. Az országos szlalombajnokságot 18 évesen nyerte meg. Egy évvel később a Közép-Európa Zóna Kupán is átvehette az első helyezettnek járó díjat. A versenyen 16 futamot kellet teljesíteniük. A szlalomot később rallyra váltotta, s a magyar bajnokság harmadik osztályában megnyerte az összetett versenyt. A magyar rallybajnokság első osztályában 2014 óta versenyez. Első alkalommal csak két futamban indult, majd a következő év rosszul sikerült számára. A következő három évben 150–160 induló közül rendre a harmadik helyen végzett. Tavaly megnyerte a Magyar Rally Bajnokságot.

Ezzel a teljesítményével nemcsak Szécsénynek, de megyénknek is szép sportsikert szerzett. „Gratulálunk minden szécsényi nevében, köszönjük a szép sikert” – hangzott el a díjátadáson.

Hozzászólások

szponzorált tartalom
A COVID árnyékában a baromfiipar
szponzorált tartalom
Akár tíz évig is velünk maradhatnak az eldobált csikkek
készülődés
Már érkeznek az árusítóhelyekre a karácsonyi fenyők
különlegesség / 8 perce
A világ legkisebb szitakötőjét gyűjtötték be
Mindössze 15 milliméteres.
még mindig vannak titkai / 11 perce
Soha nem látott bikinis kép került elő Diana hercegnőről
Humboldt Forum / 14 perce
Virtuálisan nyitják meg Berlin új múzeumát
Covid–19 / 27 perce
Virológus: nincs értelme nyájimmunitásban gondolkodni
egy boltban esett össze / 49 perce
Köllő Babettnek idegösszeroppanása volt
Labdarúgás / 1 órája
Elber megmondta, szerinte ki jelenleg a világ legjobb focistája
bilincsben / 1 órája
Teherautóból lopott több százezer forintot egy mátraverebélyi férfi
Nool