Őrzik a természet értékeit a zsaruk az Ipoly-völgyben

Közös ellenőrzést tartottak a napokban a Szécsényi Rendőrkapitányság munkatársai és a hivatásos halőrök az illetékességi területükön lévő Ipoly folyó partján, a ludányhalászi, a tábi, valamint a szécsényi Kavicsbánya-tó stégjei körül és az állóvizek környékén.

– A rendőri jelenlét fő célja a természeti kincsek védelme, valamint az ezzel kapcsolatos jogsértések megelőzése és megakadályozása volt – mondta el portálunknak Dankóné Nagy Éva.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hozzátette: a közös akció során az élővizeink megóvása érdekében a hatóság tagjai kiemelt figyelmet fordítottak az illegális horgászat visszaszorítására, illetve a helyi horgászrend és az azzal kapcsolatos szabályok betartásának ellenőrzésére is.

A rendőrség és a halőrök a vízparti környezetet, valamint az árterületeket is vizsgálták a természeti értékek megrongálásának megelőzésére. Fenti célok mellett kiemelt szerepet kap az illegális szemétlerakók létesítésének megakadályozása, és a már meglévő, a környezetet károsító és annak esztétikai értékét is rontó hulladékhalmok felszámolása is.

 

Hozzászólások

ezekre figyeljünk!
Műanyag nyílászárók: melyek az előnyei és a hátrányai?
innováció / 2 perce
A zöld kötvények kibocsátásában segít a növekedési kötvényprogram
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) számára fontos, hogy minél több intézmény – önkormányzatok, bankok, vállalatok – bocsásson ki klímavédelmi, fenntarthatósági célokat szolgáló zöld kötvényeket.
juttatás / 26 perce
Négy év alatt 220 milliárd forinttal többet kaptak a nyugdíjasok
gyász / 30 perce
Elhunyt Gittai István József Attila-díjas költő
Balázs D. Attila
korszerű járművek / 1 órája
Volánbusz: folytatódik az állami autóbuszpark megújulása
jó hír / 1 órája
Családi kedvezménnyel látogatható az Országház
vandálok / 2 órája
Tinik randalíroznak a nógrádi játszótereken
Lászlók Judit
összehasonlítás / 2 órája
Gleccserek vájhatták a Mars völgyeit