Nógrádi polgármestereket is kitüntettek az ünnep alkalmából

Kontrát Károly miniszterhelyettes, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára adta át a kitüntetéseket augusztus 20-a alkalmából.

A miniszterhelyettes hangsúlyozta: a magyar nép csak akkor maradhat fenn, ha megőrzi önmagát, területét, biztonságát, függetlenségét. A magyarok mindmáig saját törvényeik szerint élnek, és őrzik nemcsak magyarságukat, hanem azokat az értékeket, amelyek nélkül Európa nem létezhet.

A beszédet követően a Szent István királyunk tiszteletére megrendezett ünnepségen hat nógrádi polgármester vehetett át elismerést.

A Magyar Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozatát Medvácz Lajos, Balassagyarmat polgármestere a város fejlesztése és a helyi kultúra ápolása iránt elkötelezett, több évtizedes településvezetői munkájáért. E kitüntetésben részesült sikeres és elkötelezett településvezetői munkájáért Nagy-Majdon József, Bátonyterenye és Szabó Csaba, Hollókő polgármestere is.

A Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozatát településvezetői munkájáért és a német nemzetiség nyelvének, kultúrájának ápolása iránt elkötelezett tevékenységének elismeréséül Altsach Ignác, Szendehely első embere érdemelte ki.

Az arany érdemkereszttel jutalmazták Dombai Gábor drégelypalánki polgármester közel három évtizedes fejlesztő munkáját és Jánvári Andrásné, Bercel polgármesterének kiemelkedő munkáját is.

Hozzászólások

Aggasztó jelenség
Újabb korallfehéredés jeleit mutatja az ausztrál Nagy-korallzátony
A Dal 2020 / 7 órája
Négy produkció jutott a fináléba az első elődöntőből
A másodikat február 29-én szombaton rendezik.
Labdarúgó NB I eredmények / 7 órája
Kikapott a címvédő és éllovas Ferencváros Mezőkövesden
egészség / 7 órája
Ettől az öt zöldségtől lesz igazán tápláló a turmix
Összetartozás / 7 órája
A csángók küzdelmeire és élő hagyományaira hívták fel a figyelmet a Csángó Bálon
könnyűzenei turné / 9 órája
Házhoz megy a Zenede Erdélyben is
Magyar Parasport Napja / 9 órája
Az elszántságot és a kitartást ünnepelték az Olimpiai Parkban
sportfotós / 9 órája
Képein kelti életre a ralisok gyors manővereit a mátraterenyei fotós (fotók)
Palchuber Kinga