Nógrádi polgármestereket is kitüntettek az ünnep alkalmából

Kontrát Károly miniszterhelyettes, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára adta át a kitüntetéseket augusztus 20-a alkalmából.

A miniszterhelyettes hangsúlyozta: a magyar nép csak akkor maradhat fenn, ha megőrzi önmagát, területét, biztonságát, függetlenségét. A magyarok mindmáig saját törvényeik szerint élnek, és őrzik nemcsak magyarságukat, hanem azokat az értékeket, amelyek nélkül Európa nem létezhet.

A beszédet követően a Szent István királyunk tiszteletére megrendezett ünnepségen hat nógrádi polgármester vehetett át elismerést.

A Magyar Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozatát Medvácz Lajos, Balassagyarmat polgármestere a város fejlesztése és a helyi kultúra ápolása iránt elkötelezett, több évtizedes településvezetői munkájáért. E kitüntetésben részesült sikeres és elkötelezett településvezetői munkájáért Nagy-Majdon József, Bátonyterenye és Szabó Csaba, Hollókő polgármestere is.

A Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozatát településvezetői munkájáért és a német nemzetiség nyelvének, kultúrájának ápolása iránt elkötelezett tevékenységének elismeréséül Altsach Ignác, Szendehely első embere érdemelte ki.

Az arany érdemkereszttel jutalmazták Dombai Gábor drégelypalánki polgármester közel három évtizedes fejlesztő munkáját és Jánvári Andrásné, Bercel polgármesterének kiemelkedő munkáját is.

Hozzászólások

Víz Világtalálkozó 2019
A globális vízválság megelőzéséről tanácskoznak majd Budapesten
Boldog születésnapot! / 43 perce
85 éves az olasz film nagyasszonya, Sophia Loren (videó)
Nápoly szegénynegyedében nőtt fel.
gazdaság / 1 órája
Nagyon sokat javultak megyénk jövedelmi viszonyai
Veres Edina
Roncsautóbiznisz / 1 órája
Havonta száz horrorkaravánt büntetnek meg a magyar rendőrök
Szégyentelen módszerek / 1 órája
Nem szereti a hirdetéseket? Jó, akkor meglopjuk
Európa-liga / 8 órája
Bravúros döntetlennel rajtolt a Ferencváros
Protokoll és etikett / 11 órája
Nincs náluk lazább a brit királyi családban
állomások / 11 órája
Egy újságíró a kék farkasok gyűrűjében