Munkavállalókat és munkaadókat is segítenének Szécsényben

A Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért (SZETT) a magyarországi innovatív felnőttképzés úttörőjeként egyedülálló tanulási lehetőséget biztosít a tizenhat és hatvannégy év közötti magánszemélyek részére. Ingyenes képzéseik azonnal használható és versenyképes tudást adnak.

Húszórás tanulási programjaik – többek között idegen nyelvi, informatikai, iparági – hatékony és célzott segítséget nyújtanak a munkavállalók és a vállalkozások számára. A SZETT a Nyitok hálózat a munkaerőpiaci kompetenciák fejlesztéséért című kiemelt projektje keretén belül tartott szakmai workshopot vállalkozások számára.

– Nógrád megyében: Salgótarjánban, Balassagyarmaton és Szécsényben működnek oktatási központok – mondta köszöntőjében Varga Béla, a Nógrád Megyei Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ügyvezető igazgatója.

Hozzátette: Az elmúlt időszakban sok kiváló, ingyenes képzést tudtak megtartani a környékbeli intézményeknek, vállalkozásoknak, civil szervezeteknek és baráti társaságoknak egyaránt.
Papp Viktor, a Nyitok program szakmai koordinátora, miután a workshopon bemutatta a vállalkozóknak szánt iparági csomagokat, lapunknak elmondta:

– Feltett célunk, hogy a vállalkozásokat segítsük a fejlődésben, hiszen a jelenlegi munkaerőpiac szerint ezek egyik legfőbb értéke a megfelelően képzett szakember. A programban magánszemélyek vehetnek részt, a részletekről interneten keresztül, vagy bármely irodánkban tájékoztatást kaphatnak. A csoportokat csak akkor indítjuk el, hogyha nyolc–tizenkét ember jelentkező van az adott kurzusra – mondta koordinátor. Hozzátette: az idegennyelvi képzések több modulból állnak, valamint az oktatás végén a résztvevők tanúsítványt kapnak, illetve más foglalkozásokon is részt vehetnek.

Hozzászólások

bayern münchen
Hoeness szerint Sülének az Eb-je is bukott
egy kép mind fölött / 1 órája
Olyan jó szelfit lőttek, hogy örökre kizárta őket a hajótársaság
Emlékezetessé akarták tenni a hajóutat. Sikerült.
izirájder, öcsém! / 1 órája
Az Üvegtigrisből idézett a kómából felébredt beteg
mesterek / 1 órája
A magyarok háromnegyede járt már pórul kontár szakival
ötcsillagos techológia / 1 órája
Környezettudatosságért járó díjat kapott a Mediaworks veszprémi nyomdája
elővigyázatosság / 1 órája
Hogy készítse fel a szervezetét a hidegre?
Fesztivál / 1 órája
Minden magyarhoz eljuttatja a világ- és népzenét a Héttorony
jó ügy / 2 órája
Jótékony célra árverezték el a Ferenc pápa által aláírt Harley-Davidsont