Minibölcsőde segíthet ismét munkába állni a gyarmatiaknak

Mini­böl­cső­dei csoport kialakításán dolgoznak a Cseperedő óvodában. Az önkormányzati fenntartású, jelenleg 56 férőhelyes Áchim András úti bölcsődét nem lehetett bővíteni, ezért nyújtott be pályázatot az önkormányzat minibölcsőde létrehozására.
A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében elnyert mintegy ötvenmillió forintból létrejövő minibölcsődei intézmény fenntartója, valamint az intézménynek helyet adó épület tulajdonosa is Balassagyarmat önkormányzata.
– A minibölcsőde nyolc további három év alatti gyermek napközbeni ellátását szolgálja majd városunkban – nyilatkozott lapunknak Huszár Péter alpolgármester.
Ehhez kapcsolódóan közvetlenül két új munkahely jön létre. A nyolc kisgyermek részére kialakított férőhely pedig tovább növeli a fiatalok munkába való visszatérésének lehetőségét. Mint ismeretes, a kormány számos intézkedést hozott a közelmúltban a negatív tendenciát mutató demográfiai adatok mérséklésére, ezek közül egyik a kisgyermekes anyák munkába állását segítő program.
Huszár Péter elmondta, a tervezett átalakítás kizárólag az épület földszintjét, annak is a keleti részét érinti. A jelenlegi épület tartószerkezeti kialakítása alapvetően megmarad. A változást a középső főfalban kialakítandó, a csoportszobához kapcsolódó átadóhelyiséget és gyermekfürdőszobát összekötő falnyílások és a jelenlegi WC-kézmosó, valamint az öltöző közötti válaszfal elbontása jelentik majd. Az átalakítás hagyományos kivitelezéssel, de korszerű építőanyagokkal és szerkezetek kialakításával történik. A válaszfalak égetett agyagtégla válaszfallapokkal, vakolt és csempézett felületképzéssel, valamint gipszkartonból készülnek.
Sziládi Krisztina

A tervezett átalakítás kizárólag az épület földszintjét, annak is a keleti részét érinti Fotó: T. A.

Hozzászólások

toplistán
Új szöveges videó készült az Ossian Mennyit ad még című dalához
12 alkotás / 4 órája
Közzétették a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramját
A versenyprogramban első vagy második filmjüknél tartó rendezők alkotásai szerepelnek.
felelősség / 5 órája
A kormány szerdán tárgyal a rendezvényeket érintő szabályokról
gazdasági érdek / 6 órája
Ha tehetnénk, már elmehetnénk a Galapagos-szigetekre
újult erővel / 6 órája
Teljesítette a katonai alapkiképzést az öttusázó Kovács Sarolta
megbélyegzés / 8 órája
A baloldal szerint nem baj, ha lezsidóznak egy EP-képviselőt
ilyet még nem láttál! / 8 órája
A rimóci dombtetőn pörgette a lemezeket két nógrádi DJ (videó)
Sz. R.
nagy remények / 8 órája
A vakcinafejlesztés szempontjából ígéretes ellenanyagot azonosítottak