2018. 12. 07. 13:48 |
A napokban volt a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja. Ilyenkor sokan kampánnyal hívják fel az emberek figyelmét a fizikai és szellemi bántalmazások okozta testi-lelki sérülésekre.

Egy közeli ismerősömmel is történt egy ilyen eset. Megismerkedett egy férfivel, akivel nagyon jól indult a kapcsolatuk. Egy idő után azonban előtérbe kerültek a problémák. A férfi nagyon stresszes időszakon ment keresztül.

Egy veszekedés során pedig megütötte kedvesét. A nő nagyon megijedt, de elnézte a történteket, mondván többször úgysem fordul elő. Sajnos nem így lett. Ezek után minden egyes vita alkalmával megütötte a nőt.

Egy alkalommal például megrepedt a bordája, a szája pedig felszakadt. Itt már tudta, hogy nagy a baj. Kiadta a férfi útját, de ő nem adta fel ilyen könnyen. Folyamatosan kereste, több alkalommal pedig követte őt. A nő rettegett attól az embertől, akivel korábban megosztotta az életét.

A családtagoknak és a rendőröknek sem merte elmondani a történteket, annyira félt. Végül egy ismerőse felajánlotta, hogy tud egy munkát egy másik városban. A nő úgy határozott, hogy maga mögött hagy mindent és egy új helyen, új életet kezd. Sikerült elmenekülni a férfitól, de innentől kezdve az egész élete megváltozott, állandó rettegésben élt és sokáig kapcsolata sem volt.

Sajnos sokak hosszú éveken keresztül ki vannak téve a lelki fenyegetettségnek és erőszaknak. Éppen ezért fontos, hogy minden nő, akit egykor bántalmaztak, merjen segítséget kérni.

Hozzászólások