12°
19°

Még a tél előtt tetőt szeretnének a fejük fölé

Segítséget remél a szerény körülmények között beteg gyereket nevelő család a tűzkár után.

Egy százhetven négyzetméter alapterületű családi ház tetőszerkezete gyulladt ki még április végén a megyeszékhelyen, a Zalka Máté utcában. A lángok nagyjából nyolc négyzetméteren károsították a tetőszerkezetet. A házban lakó, meglehetősen szerény körülmények közt élő családnak azonban ez is komoly tragédia. Szerkesztőségünkhöz fordultak, abban bízva, hogy ha nyilvánosságra kerül szerencsétlenségük, akad majd, aki segítene nekik.

Segítene a város is, amivel tud

A szerencsétlenség okozta helyzettel kapcsolatban felkerestük Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzatának illetékes munka­társát, aki elmondta: több­féle módon is próbáltak segíteni a bajbajutottaknak. Mivel a rendkívüli települési támogatást a család minden tagja igénybe vette már, így felkínáltak nekik egy önkormányzati bérlakást. A család nem élt a lehetőséggel.

A lángok nyomai még ma is igencsak láthatók az épület tetején. Rafael Ferenc, az ingatlan tulajdonosa elkeseredetten fogta a fejét. Mint elmesélte, a késő esti órákban gyulladt ki a tetőszerkezet, épp akkor, amikor a menye főzött. A család próbálta megfékezni a tüzet, amíg a tűzoltók a helyszínre nem érkeztek, de nem sok sikerrel. A lánglovagok hamar kiérkeztek, két vízsugárral oltották el a lángokat, és egy propán-bután gázpalackot is kivittek a lakásból.

– Sajnos így is két kéményt újra kellene építeni, négy gerenda és hat támasztóoszlop pedig feltétlenül cserére szorul – sorolta lemondóan Rafael Ferenc.

Az épület a tűz és a víz ellenére még lakható, azonban a tetőt a nyár folyamán minden­képp rendbe kellene hoznia a családnak, hiszen a tél beköszöntével nem tudnának fűteni. Ehhez szeretnének segítséget, ugyanis a család rendkívül nehéz anyagi körülmények között él. Egy 22 éves, a mozgásában teljes mértékben korlátozott lányt is nevelnek.

Akik tudnák támogatni a családot, a helyszínen jelezhetik szándékukat, de kereshetik a Nógrád Megyei Hírlap szerkesztőségét is. Segítünk, hogy segíthessenek.

Kiemelt fotónkon: Rafael Ferenc mutatja a tűz okozta kárt – Fotó: Hüvösi Csaba

Hozzászólások

12°
19°
Közepesen felhős
V
13°
H
15°
K
11°
Sz
11°
kellemetlen tünetek
Mérgező is lehet a dísztök
egy százalék / 28 perce
Négy elítélt kapott kegyelmet idén
Tavaly 11 kérelmező, 2016-ban pedig 22 elítélt kérelmét bírálta el pozitívan a köztársasági elnök.
napraforgó / 2 órája
Jól teljesített a legnépszerűbb nógrádi növény
Veres Edina
nagy lépés lehet / 2 órája
Magyar részvétellel fejlesztett űrszonda indult a Merkúrra
mítoszcáfolat / 3 órája
A megfelelő étrend jobban erősíti a csontokat, mint az edzés
Évekig nem tűnt fel senkinek / 3 órája
Hamis szelvénnyel vehette fel lottónyereményét egy férfi
ahol a kerítés is / 11 órája
Megnyílt a Csabai Kolbászfesztivál
A diagnosztizálásban is segít a cég / 11 órája
Diszlexiás gyerekek tanulását segítő eszközöket fejleszt a Microsoft