Hallgassa élőben!

Már újra üzemel két börzsönyi erdei vasút

A járványügyi helyzet enyhülésével ismét pályára állnak a vasúti kocsik két börzsönyi kisvasúti vonalon: május 23-tól már újra közlekednek vonatok a Kemencei Erdei Múzeumvasút és a Márianosztra–Nagyirtáspuszta Erdei Vasút vonalán – közölte a balassagyarmati székhelyű Ipoly Erdő Zrt.

A cég – mint a kisvasutak üzemeltetője – a sajtóközleményben arról is tájékoztatta az utazóközönséget, hogy a biztonságos utazás feltételeinek megteremtése után várja újra a látogatókat.

Az óvintézkedések értelmében az utazás alkalmával kötelező a szájat és az orrot eltakaró eszközt viselni. Felhívják a figyelmet arra is, hogy a kisvasúti utazás során is kötelező a másfél méteres védőtávolság tartása, kivéve az egy háztartásban élőket és az egy utazóközösségbe tartozókat.

A vasúti kocsikat naponta fertőtlenítik, és lehetőség szerint nyitott ablakokkal közlekedtetik. A biztonságos távolság betarthatósága érdekében, ha szükséges, korlátozzák a felszálló utasok számát. A börzsönyi kisvonatok május 23-tól szombaton, vasár- és ünnepnapokon közlekednek – áll a közleményben.

Hozzászólások

Covid–19
Müller Cecília: nem változik a magyarországi oltási terv
ez méltó hozzá / 30 perce
Így néz ki Koós János sírja – elkészült a síremléke
Közel két évvel a halála után végleges síremléket kapott Koós János. Az ország egyik legnépszerűbb énekesének végső nyughelye gyönyörű, fekete márványból készült el, amit a saját aláírása díszít.
bilincsben / 35 perce
Megijedtek a nógrádszakáli betörők a biztonsági kamerától, inkább csak azt lopták el
Különleges képek / 37 perce
Virtuális kiállítás nyílt Bajtay Ferenc fotóiból
tanulmány / 37 perce
Az északi-sarkvidék vizét szennyezik a műszálas ruhák mosásakor
bilincsben / 44 perce
Már az ügyészségen az ittasan, jogosítvány nélkül vezető salgótarjáni nő esete
a járvány miatt / 45 perce
Csaknem felére zuhant a vendéglátóhelyek forgalma 2020 végén
szupertej / 45 perce
Az A2-es tej az utóbbi évek legnagyobb tejipari innovációja a kutatók szerint